середу, 12 жовтня 2016 р.

Поїздка з села у місто – суттєвий удар по гаманцю


Цими днями мені потрібно було поїхати з Олександрії в сусідню Косівку. Білети вирішила купити в касі місцевого автовокзалу. Коли власне туди прийшла, то одразу звернула увагу на ціну проїзду. І, скажу відверто,  вжахнулася.

Як не крути, а мешкають сьогодні в селах переважно пенсіонери і викручуються вони здебільшого на мінімальні пенсії. Для них особливо, але й для інших сільчан так само,  проїзд з села у місто задоволення не з дешевих, бо суттєво б’є по гаманцю. Люди, безперечно цим обурюються, але що вдіяти, лишається тільки констатувати.

Наприклад, проїзд з Олександрії в Косівку обійдеться вам в 17,77 грн. в один бік. І це ще не найвіддаленіше село, як от приміром Попельнасте. Туди його вартість складає 41,86 грн (також в один бік).  У Червону Камянку - 21,89 грн. або 18,07 грн. відповідно, що залежить від рейсу (дешевше на пригородній, ніж на міжміський).

А щоб дістатися до Нової Праги треба мати в гаманці щонайменше 18-20 грн. У Пролітарку - 27, 05 грн, в Ялинівку – 23,63 грн.,  а в Зелену Балку – 33,53 грн.

Найдешевше з’їздити в Березівку чи Войнівку. З автовокзалу це коштує 8,10 грн та 6,10 грн відповідно. (Всі ціни вказані з урахуванням станційного збору). По місту вони дещо нижчі.

До всього ж, додам: графіки виїздів в окремі невеликі населенні пункти останнім часом дещо змінені. Впливає на це суттєве зменшення пасажиропотоку, яке і  є основним індикатором  обслуговування селян.


Отож, якщо раптом ви вирішите поїхати в одне з сусідніх сіл, врахуйте всі ці тонкощі,  поповність свій гаманець і запасіться залізним терпінням. 

1 коментар:

  1. Дело не в цене проезда,ведь автобусы не воздухе не ездят.Дело в том, что больше половины населения Украины проживают за границей бедности.Это правда. И только один процент жирует. Именно им пофик народ Украины.

    ВідповістиВидалити

Тетяна Борисова продає брендовий одяг для маленьких собачок

На фейсбук-сторінці ТетяниБорисової  сьогодні ви можете купити одяг для своїх чотирилапих улюбленців, який сподобається і вам , і вашим вихо...