пʼятницю, 28 жовтня 2016 р.

Скоро пільгові пенсії зникнуть, як мамонти

Кабінет  Міністрів України хоче скоротити списки тих, хто має право на пільгову пенсію. Перш за все це стосується громадян, які працюють у шкідливих умовах. 

Про це йдеться в повідомленні Конфедерації вільних профспілок України. Там же значиться, що такі дії держоргану є незаконними,  тим більше, що належного оприлюднення чи громадського обговорення з цих питань не було, ігнорувалася й позиції всеукраїнських об’єднань профспілок.



По  суті ж, мова йде про оприлюднений проект Постанови Кабміну №461, який активісти Конфедерації вільних профспілок України прагнуть скасувати і вже подали позов до Окружного адміністративного суду м. Києва.

За їхніми даними, кількість українців, зайнятих на роботах із шкідливими умовами, становить понад один мільйон. Після прийняття Постанови №461, 40% з них втратили право на пенсію за віком на пільгових умовах.  

І це при тому, що умови праці у більшості промислових галузей лише погіршуються. Бо контролюючі органи, які зобов'язані забезпечувати державний нагляд за дотриманням законодавства з охорони праці та виробничої санітарії, свої функції фактично не виконують. 

Проблем додалося з реформою Держпраці та введенням мораторію на перевірки підприємств, установ, організацій та фізичних осіб-підприємців.

Більше на сайті КВПУ




Немає коментарів:

Дописати коментар

Тетяна Борисова продає брендовий одяг для маленьких собачок

На фейсбук-сторінці ТетяниБорисової  сьогодні ви можете купити одяг для своїх чотирилапих улюбленців, який сподобається і вам , і вашим вихо...