вівторок, 15 листопада 2016 р.

Смартфони військового призначення з Польщі в Олександрію і на Донбас

Переселенець з Донецька 35-річний Артем Н., що нині мешкає в Олександрії, знайшов однодумців у Польщі і за їх підтримки та через олександрійських волонтерів налагодив поставку на фронт смартфонів військового призначення. Про це він розповів журналісту Наталії Луценко.

«Розумні» телефони дуже потрібні солдатам, переконаний патріот, бо мають великі можливості й адаптовані до бойових умов. Особливо ж зручні для довідок і в картографії, адже працюють з прив’язкою до GPS.  

Завдяки своїй небайдужості й патріотизму Артем відшукав у сусідній країні однодумців, які закупили більше десятка військових смартфонів та передали їх в Олександрію. Звідси ж «розумні» пристрої цілеспрямовано попрямували на фронт.  




Воєнні події на Донбасі з усією повнотою показали: картографічний стан в державі – нікудишній. А ці смартфони, як підкреслює переселенець,  мають вбудовані програмні картографічні додатки і тому слугують перш за все якісним навігаційним обладнанням. (Налаштування  військових телефонів значно краще, ніж їхніх цивільних аналогів). Отож з їх допомогою бійці одразу знаходять місце свого призначення, орієнтуються на невідомій території і координують свої дії зі штабом. Навіть вночі.



А про те, що на фронті без таких смартфонів ніяк, Артем добре знав і особисто бачив, доки мешкав у Донецьку. І доки не втратив там своє житло, невеликий будівельний  бізнес і все, що мав. Війна змусила його покинути свою домівку та перевезти сімю в Олександрію. Тут мій герой мешкає вже півтора року. Активно займається інтернет-маркетингом, а разом з тим своє постійне призначення також вбачає і в допомозі українському фронту. Тому, напевно, і доклав чимало особистих зусиль, аби  підтримати наших вояків. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Тетяна Борисова продає брендовий одяг для маленьких собачок

На фейсбук-сторінці ТетяниБорисової  сьогодні ви можете купити одяг для своїх чотирилапих улюбленців, який сподобається і вам , і вашим вихо...