неділю, 11 грудня 2016 р.

«Децентралізаційний марафон»: фінішна пряма


























За  ініціативи Асоціації міст України у всіх регіонах відбувався «Децентралізаційний марафон» - виїзні засідання, які допомагали громадам розібратися у питаннях децентралізації. Перший етап інформаційної кампанії на Кіровоградщині вже завершився.  Цими днями його підсумували.


«Практично у кожній третій ОТГ в області, - як зазначає фахівець з юридичних питань Офісу Реформ Володимир Нижник, -  триває процес обговорення спроможних громад. Помічнянська, наприклад, чекає призначення виборів. Ганнівська - вже отримала в цьому плані позитивні висновки. Компаніївська та Великосеверинівська готують документи про об’єднання до Кіровоградської ОДА».  


Окрім того, за сприяння Офісу Реформ в Маловисківській ОТГ розроблявся Стратегічний план розвитку території. Двічі у Виску приїздили польські експерти. Актив і самої громади перейняв успішні практики в Польщі, відвідавши Люблін.

Маловисківська міська ОТГ провела вибори старост. Соколівська та Великоандрусівська - готуються до перших виборів, які заплановані за тиждень, на 18 грудня.
Загалом, у рамках Марафону по області відбулося 54 виїзні засідання, під час яких громадськість активно обговорювала плюси та мінуси впровадження адмінреформи. Більшість запитань стосувались формування бюджету, преференцій від держави та можливостей для додаткового залучення ресурсів. Тема не втрачає актуальності, хоча проект і завершився, однак продовження ще буде, обіцяють експерти. 

Нагадаю, що Всеукраїнська акція «Децентралізаційний марафон» проводилась у рамках проекту "Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні" (ПУЛЬС), яку реалізує АМУ за підтримки USAID.  




Немає коментарів:

Дописати коментар

Тетяна Борисова продає брендовий одяг для маленьких собачок

На фейсбук-сторінці ТетяниБорисової  сьогодні ви можете купити одяг для своїх чотирилапих улюбленців, який сподобається і вам , і вашим вихо...