понеділок, 26 грудня 2016 р.

Експерти заміряли рівень демократії в Олександрії



У рамках проекту USAID «Громадяни в дії» та відповідно до міжнародних практик незалежного врядування експерти Українського незалежного центру політичних досліджень визначили якість демократичних процедур управління Олександрією. 

Ми в числі міст з низьким рівнем демократії. Визначити це вдалося враховуючи практики демократичного управління містами. Зокрема, статус територіальної громади, місцеві ініціативи, громадські слухання, громадську експертизу, звітування міського голови та депутатів місцевих рад, електронні петиції, громадські бюджети участі та інші. Всього 13 положень. 

Таким чином за всіма цими показниками рівень демократії в Олександрії  склав 29%. Тоді, як для порівняння, у сусідньому Кременчуку - 38%, а в Кропивницькому 44%.

Загалом, у  дослідженні взяло участь 48 міст України (у тому числі міста - обласні центри та міста обласного значення).

Ця інформація, з-поміж іншої, була репрезентована регіональним журналістам у ході Всеукраїнської конференції «Децентралізація: підсумки та досягнення 2016-го, завдання на наступний рік», у якій я взяла участь. 



Немає коментарів:

Дописати коментар

Тетяна Борисова продає брендовий одяг для маленьких собачок

На фейсбук-сторінці ТетяниБорисової  сьогодні ви можете купити одяг для своїх чотирилапих улюбленців, який сподобається і вам , і вашим вихо...