неділю, 4 грудня 2016 р.

Гроші в обмін на реформи



Польські благодійники готові вкладати в Україну. Свої кошти першочергово спрямовуватимуть на потреби новостворених об’єднаних територіальних громад. Таку думку, зокрема, озвучив Кшиштоф Становський, колишній заступник міністра закордонних справ Польщі, а нині – президент Фонду Міжнародної Солідарності. 

Розмова з експертом відбулася в рамках міжнародної конференції «Місцева демократія в польсько-українській співпраці», що проходила в Полтаві.



Зі   слів пана Кшиштофа, пріоритети в наданні грантів у Польщі визначає Міністерство закордонних справ. На 2017-й основним є фінансування питань пов’язаних з впровадженням української адмінреформи. А також підтримки різноманітних освітніх проектів (конкурси грантів мають оголосити вже найближчим часом).

 
Освіта, на думку іноземця,  –  громадське питання, яке в Україні потребує негайного вирішення. Тим паче, освітні стандарти між нашими країнами нині суттєво відрізняються. А все тому, що поляки вже давно відійшли від радянських понять. Держава у них не вирішує, яким має бути методика виховання й навчання дітей. Це пріоритет самих шкіл. Чого не можна сказати про Україну, де крім законодавчо-правових перепонів, вистачає й ментальних. У Польщі громадськість сама переймається якість свого життя, не чекаючи доки це за неї зробить держава. Ці бар’єри українцям ще доводиться долати, переконаний польський експерт.

Тому він і радить нам рішуче діяти, склавши правильну стратегією свого подальшого розвитку. А польський Фонд Міжнародної Солідарності й надалі підтримуватиме Україну, залишаючись прямим майданчиком цього співробітництва.  

Немає коментарів:

Дописати коментар

Тетяна Борисова продає брендовий одяг для маленьких собачок

На фейсбук-сторінці ТетяниБорисової  сьогодні ви можете купити одяг для своїх чотирилапих улюбленців, який сподобається і вам , і вашим вихо...