вівторок, 31 січня 2017 р.

Краєзнавчі експедиції – родзинка сільських вчителів


Сільський вчитель Вадим Федоров із Добронадіївки пішов далі, ніж його колеги. Від шкільної географії та біології він заглибився у різноманітні екологічні та краєзнавчо-дослідницькі проекти.


Родзинкою сільського вчителя вже кілька років є туристично-краєзнавчі експедиції. Реалізуються вони у рамках Міжрегіонального освітнього проекту «Прекрасні далі манять нас в похід». Це спільна ініціатива Вадима Федорова та Ольги Стеблини – педагогів з Олександрійського  та Долинського районів.

Довкола проекту щороку згуртовується до півсотні школярів. Всі вони залучаються до практичної природоохоронної роботи. А також проведення освітніх комплексних польових досліджень. Набувають чималого досвіду з розв’язання екологічних і краєзнавчих проблем.
Набуті в експедиціях знання реалізується у вигляді науково-дослідних робіт та видавництві методичної літератури.
За останні роки, наприклад, проведено більше десятка дослідницьких експедицій. Зокрема, «Долинщина – перлина степової Кіровоградщини», «Лісовими стежками Чорного лісу», «Степовими стежками Придніпров’я», «На кургани Хортиці, де гудуть віки»,  «Де смереки шумлять і синіють Карпати» та інші.












Про це детальніше на офіційній сторінці Проекту.

«Нові цікаві експедиції заплановані і на 2017-й, - підкреслює Федоров, - Деталі їх проведення ми поки що не розголошуємо. Обіцяємо поінформувати дещо пізніше».

Додаткову інформацію про мого героя та його однодумців  шукайте також на офіційній сторінці Олександрійського районного часопису «Сільський вісник».










Немає коментарів:

Дописати коментар

Тетяна Борисова продає брендовий одяг для маленьких собачок

На фейсбук-сторінці ТетяниБорисової  сьогодні ви можете купити одяг для своїх чотирилапих улюбленців, який сподобається і вам , і вашим вихо...