неділю, 29 січня 2017 р.

Вишита карта України дійшла до Олександрії

Одна з найбільших рукотворних карт-оберегів «Вишивана моя Україна» цими днями завітала до Олександрії. Її презентація відбулася у рамках всеукраїнської акції, започаткованої казначеями, в Олександрійському училищі культури.

З вишитим унікальним оберегом присутніх ознайомила керівниця місцевого казначейського відділення Валентина Тємнікова. 





Вона ж розповіла, що ідея акції полягає у тому, що казначеї всіх областей своїми руками вишили карту незалежної і єдиної України. 

А почалося все з простого білого полотна і перших стібків. Символічно їх проклали казначеї Донеччини на Луганщини. Потім рукотворний оберіг подорожував регіонами. Переходив від одного обласного казначейства до іншого. Оживав і ставав яскравішим. 
Ось так, непомітно, на ньому з’являлися різноманітні символи й орнаменти усіх областей. У кожному сконцентрувалася багаторічна українська історія.

Коли робота над картою була завершена, почалася її цікава мандрівка-презентація районними казначейськими відділеннями. Загалом, карта має обійти більше 600 казначейських підрозділів.

Зараз продовжує свою подорож Кіровоградщиною. А насамкінець повернеться до Києва і займе місце у головному офісі казначейства України. 
Додам, що ініціювала захід  Тетяна Слюз, керівниця казначейської служби України. 


1 коментар:

Тетяна Борисова продає брендовий одяг для маленьких собачок

На фейсбук-сторінці ТетяниБорисової  сьогодні ви можете купити одяг для своїх чотирилапих улюбленців, який сподобається і вам , і вашим вихо...