вівторок, 31 січня 2017 р.

Україна продовжує оговтуватися від безладдя


Колеги з Українського кризового медіа центру інформують, що на тлі зростання популізму і автократії рівень свободи у всьому світі продовжує падати. Про це йдеться в їхньому релізі надісланому для «Моя Україна. Ми –українці». 

Інформація вказана з посиланням на щорічні дослідження Freedom House і їхню доповідь “Свобода в світі  2017”. Повний текст - англійською: https://freedomhouse.org/report/freedom-world/freedom-world-2017


У доповіді зокрема описуються основні демократичні держави, що загрузли в тривозі і нерішучості після рішення Великобританії покинути Європейський Союз. А  також ряд антидемократичних кроків нового уряду Польщі, здобутки по ксенофобських націоналістичних партіях Європи, перемога Дональда Трампа і таке інше.

Йдеться і про те, що Росія продемонструвала приголомшливу зверхність і ворожість, втручаючись в політичні процеси Сполучених Штатів та інших демократичних країн, посилюючи свою військову підтримку диктатури Асада в Сирії, і зміцнивши свою незаконну окупацію території України.
Там зазначені ось такі ключові висновки:
Україна
Україна продовжує оговтуватися від безладдя, що супроводжувало відсторонення Віктора Януковича з поста президента у 2014 році, а також пов’язаної з цим кризи, спровокованої окупацією Росією Криму і військовою підтримкою сепаратистів на Донбасі, що на сході України. Неспроможність керівництва держави подолати масштабну корупцію у вищих ешелонах влади підірвала популярність уряду і негативно позначилася на ефективності проведення реформ у різних галузях. У сфері громадянських свобод загрозу свободі преси становили політичний тиск і напади на журналістів.
Євразія
Євразія була розділена на більш демократично орієнтований “пояс” та ядро жорстких автократій 2016. В той час як Україна, Грузія і Молдова щосили намагались розвинути нестійкі демократичні завоювання, лідери в Азербайджані, Таджикистані і Киргизстані зробили кроки, до зміцнення своєї влади на тлі економічної і політичної невизначеності.
Європа
Внутрішня напруга в європейських країнах, в поєднанні з зовнішнім тиском, зокрема – втручанням Росії та міграційною кризою, чітко показали, що цей континент не можна більше розглядати як оплот демократичної стабільності.
Також в релізі зазначається:
Вашингтон, 31 січня 2017р.
У 2016р. популістські і націоналістичні сили досягли значних успіхів в демократичних державах, тоді, як авторитарні держави вдавались до нахабних актів агресії. йдеться в доповіді “Свобода в світі – 2017”.

"Ми спостерігаємо, як лідери і народи переслідували свої вузькі інтереси без конструктивних обмежень або врахування спільних переваг глобального миру і свободи",  сказав Арч Паддінгтон, один із співавторів доповіді.

"Уже протягом чверті століття ці тенденції прискорюються і починають руйнувати міжнародний порядок, в тому числі загальну повагу до усталених норм основних свобод і демократії."
"В останні роки ми зазвичай бачили зниження рівня свободи у країнах з авторитарними і диктаторськими режимами, але в 2016 році, в списку країн, які втрачали свої позиції в рейтингу, переважали усталені демократії," сказав Паддінгтон. Серед країн з рейтингом "вільна" у доповіді, знизились бали Бразилії, Чехії, Данії, Франції, Угорщини, Польщі, Сербії, Південної Африки, Південної Кореї, Іспанії, Тунісу та Сполучених Штатів.








Немає коментарів:

Дописати коментар

Тетяна Борисова продає брендовий одяг для маленьких собачок

На фейсбук-сторінці ТетяниБорисової  сьогодні ви можете купити одяг для своїх чотирилапих улюбленців, який сподобається і вам , і вашим вихо...