суботу, 25 лютого 2017 р.

Волонтер Корпусу миру США реалізує на Олександрійщині журналістський проект




Волонтер Корпусу миру США в Україні Алессандрія Хайнес, що понад рік працює у Протопопівській сільській школі на Олександрійщині, ініціювала і дала старт новому проекту, що зветься «Журналістський клуб».

Його мета – згуртувати довкола себе небайдужих до журналістики дітей, і тих, хто зацікавлений у створенні власних текстів та видавництві шкільної газети.
Зі слів Алессандрії, у проекті задіяно 20  школярів - учнів 7-11 класів.

«Ми провели анкетування, виявили охочих та долучатимемо до нашої ініціативи й інших дітей. Власне, якщо й мешканці самого села матимуть бажання розповісти нам щось цікаве, то також зможуть приєднатися. Ми будемо дуже раді!», - підкреслює волонтерка.
Уже відбулося перше засідання «Журналістського клубу». До участі у ньому запросили й мене. Як кореспондент «Сільського вісника», я поділилася досвідом та почерпнула для себе чимало цікавого. А також ближче познайомилася з  Алессандрією. Людина вона - дуже цікава: різностороння, освічена, життєлюбна.
В Україну прибула наприкінці 2015-го. Є дипломованим соціологом. Закінчила університет Штату Флорида (США). У подальшому мріє стати медиком. До нас потрапила за програмою «Молодіжного розвитку».

Каже, що у Штатах вже давно існує мода на волонтерство. Тож у якийсь момент вона й вирішила, що має присвятити себе цій справі. Пішла добровольцем у Корпус Миру США і згодом потрапила до України.
Зараз знаходиться за сотні й тисячі кілометрів  від рідного дому, але  зовсім не сумує. Просто знайшла тут  чим зайнятися. Активно вивчає українську мову. Цікавиться українською культурою. Розширює коло друзів та багато подорожує. Була у Києві, Полтаві, Львові, Луцьку та Миргороді.
Їй дуже подобається наш національний одяг, тому Алессандрія придбала собі українську вишиванку.  Також вона захоплена   традиційною українською кухнею і залюбки смакує  нашими варениками, борщем та запеченою куркою.  

А ще любить слухати різноманітну музику, дивитися фільми, грати в футбол. І всю свою любов до прекрасного злегкістю прививає сільським школярам. Тому й ініціювала  такий цікавий та слушний проект. Обіцяє долучати до нього й інших журналістів.

ДОВІДКА. Корпус миру (англ. Peace Corps) — незалежне федеральне агентство уряду США, засноване в 1961 році. Гуманітарна організація, яка відряджає добровольців у бідні країни для надання допомоги.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Тетяна Борисова продає брендовий одяг для маленьких собачок

На фейсбук-сторінці ТетяниБорисової  сьогодні ви можете купити одяг для своїх чотирилапих улюбленців, який сподобається і вам , і вашим вихо...