вівторок, 7 березня 2017 р.

Олександрійські ветерани організували хор, що заряджає позитивом(відео)






В Олександрії є така виняткова когорта ветеранів,  людей віком від 60-ти і за 90-то, об’єднаних любов’ю до музики та співу. Це колектив однодумців і патріотів, які своїм творчим запалом додають собі та іншим чималу долю позитиву. 



Знайомтесь друзі - хор олександрійських ветеранів - «Мелодія життя».

Минулого тижня побувала на одній із їхніх репетицій. А проходять вони в Олександрійському міському терцентрі (двічі на тиждень -  щовівторка та щочетверга). Познайомила хористів з проектом "CommUNITY" (й тим, як можна стати блогером) і до всього ж, отримала неабиякий музичний релакс...

Правду кажуть мудрі люди: вік таланту не завада. І це особливо відчутно, коли слухаєш ось цих поважних і симпатичних хористів. Співають вони про різне, починаючи від "Катюши" і "Смуглянки" й до сучасних піснь, та отримують від того шаленне задоволення. А все тому, що займаються улюбленою справою, яка приносить розрядку і від усього відволікає.


Колектив, щоправда, невеликий. Всього лише двадцять ветеранів. Але всі вони дуже особливі, бо у всіх – спільне творче кредо... Всі вірять і знають, що спів зцілює і заспокоює душу, що лікує навіть від тяжких хвороб. 
Загалом, у їхньому репертуарі більше півсотні пісень. Тут вам і народні, й жартівливі, післявоєнні, воєнні й сучасні…Різножанрові, як саме життя. Тому слухати їх і цікаво, і легко. Та й баланс голосів у колективі дотримано, бо співають і чоловіки, й жінки. 


Ідею об’єднатися і створити "Мелодію життя" 5 років тому подала колишня керівниця Олександрійської міської ради ветеранів Зінаїда Рудковська. Згодом її естафету перейняв новий очільник ветеранського осередку Олексій Болілий (до речі, дуже вдячна йому за цю зустріч. – ред.).

А весь час колектив режисує знаний у мистецькому колі міста музикант – Володимир Щур. Адмініструє - Тамара Кобзар. 

Основний співочий склад формують вісімнадцять ветеранів. У тому числі Катерина Солоп, Маргарита Карпенко, Яків Бутов, Владислав Волков, Раїса Романова, Лідія Томіліна, Тамара Паталаха, Валентина Пилипенко, Анатолій Немазаний, Марія Теренько, В’ячеслав Колесніков, Світлана Куценко, Раїса Удовенко,   Іван Халюк, Світлана Коваленко, Анатолій Стецюк, Тетяна Когутенко, Любов Шквиря.  

Зізнаюсь також, що на цій репетиції мені вдалось відчути особливу річ: кожна подібна зустріч і кожна нова подія для цих людей — не повтор, а тільки початок...

Фото-матеріали до тексту надала хористка Світлана Куценко, інформацію про колектив – хорист Вячеслав Колесніков.  

А невеличке відео - https://ok.ru/video/3671853086 дала змогу знайти пошукова система Google. 



Немає коментарів:

Дописати коментар

Тетяна Борисова продає брендовий одяг для маленьких собачок

На фейсбук-сторінці ТетяниБорисової  сьогодні ви можете купити одяг для своїх чотирилапих улюбленців, який сподобається і вам , і вашим вихо...