четвер, 9 березня 2017 р.

Художниця з Олександрії дивує шедеврами з присмаком солі





Мистецький світ олександрійської художниці 25-річної Юлії Колякіної надзвичайно світлий, теплий та яскравий. Навіть якщо ви вперше познайомитесь з її творчістю, то матимете саме таке відчуття. А всі її роботи, без сумніву, стануть вам близькі.

Про творчі здібності Юлії я дізналась зовсім випадково. Навіть і подумати не могла, що дівчина настільки обдарована. Така ж, як і її добре знана матуся- олександрійка Ірина Колякіна, котра виховала двох доньок. Обидві - Кіра та Юля - дуже особливі. Проте сьогодні мова піде лише про одну з них.

Уже кілька років Юля спеціалізується на виготовленні картин з солоного тіста. На це її надихнула мама. Але окрім створення дивовижних шедеврів із присмаком солі виготовляє вона також і різноманітні декоративно-прикладні вироби. Найбільшу зацікавленість проявляє до теми наших пращурів, коріння родоводу, адже й сама багато чого всотала  від своєї талановитої рідні.

Дідусь моєї героїні Юлій Павлович Чуб був художником і різбляр по дереву, а бабуся - Інна Філімонівна Чуб й до цього часу є чудовою вишивальницею і умілою кравчинею.



Від них Юля і успадкувала скільки різносторонніх здібностей. Любов до художнього мистецтва, наприклад, відчувала ще змалку. У 9-річному віці вже навчалася у місцевій художній школі. Сама просила батьків, щоб туди відправили. Потім пішла в Олександрійське училище культури, де здобула фах художника-дизайнера та викладача малювання у молодших класах. Далі була Харківська академія мистецтв. 


Тепер Юлія активно практикує. Та продовжує втілювати в життя давні українські декоративно-прикладні традиції. І в тандемі з мамою займається не лише створенням картин із солоного тіста, а також рукоділлям, виготовленням текстильних іграшок, декоруванням різноманітних ужитково-побутових виробів. Особливу ж увагу приділяє розпису по дереву й об'ємному ліпленню, що вдається їй дуже й дуже філігранно, краще від інших. 













Відтак у Юленому особистому доробку сотні картин та інших виробів з солоного тіста. Всі вони дуже оригінальні і різні. А поєднанні виключно українською народною тематикою.


Однак крім художньої майстерності олександрійка розвиває в собі й інші здібності. Розписує усіляке кухонне приладдя, зокрема глечики, дощечки, кухлі. 


А ще вона чудово грає на акустичній і електро-гітарі, співає, пише вірші і прозу. І, як справжня україночка, смачно готує. 
Абсолютно очевидно, що причина блискучих здібностей моєї героїні -  талант даний їй Богом і успадкований від батьків. При всьому тому вона не намагається бути найкращою у світі, а навпаки - віддає світові все найкраще, що є в ній самій. 

Більше авторських робіт можна переглянути ось тут


Немає коментарів:

Дописати коментар

Тетяна Борисова продає брендовий одяг для маленьких собачок

На фейсбук-сторінці ТетяниБорисової  сьогодні ви можете купити одяг для своїх чотирилапих улюбленців, який сподобається і вам , і вашим вихо...