понеділок, 13 березня 2017 р.

Маленькі олександрійці успішно осягають основи італійської педагогіки

Чимала кількість олександрійських малюків за останні роки успішно опанувала основи італійської педагогіки, фундатором якої є Марія Монтессорі - всесвітньо відомий вчений і педагог. Таку можливість для них створює єдиний в Олександрії Центр раннього розвитку «Нове покоління».   



В основі його роботи лежить унікальна система Монтессорі. А вона, між іншим, законодавчо діюча в окремих європейських країнах. Наприклад, чимала кількість дитячих садків та шкіл по Монтессорі працює у Франції і Бельгії, Швейцарії і Великобританії. А останні роки інтерес до неї зріс і в Україні та навіть у нашому місті.

Саме в «Новому поколінні» кожна дитина з її можливостями, потребами, системою стосунків проходить свій індивідуальний шлях розвитку.  До цього її спонукають Монтессорі-педагоги. Вони ж обов'язково враховують особистісно-орієнтований підхід до виховання. Та дають можливість кожному малюку пройти всі необхідні етапи розвитку: від предметно-діючого до наочно-образного.  

Це  стає більш зрозумілим, коли потрапляєш у сам Центр і  маєш змогу глибше зануритись у його життя. А така нагода мені випала кілька тижнів тому. У ті дні «Нове покоління» фактично відзначило своє дворіччя. З його роботою мене познайомила адміністратор Центру - Альона Галицька.

І що сказати, у  просвітньому закладі по-домашньому тепло й затишно, та є всі необхідні умови для якісного і комфортного розвитку малюків, дошкільнят і навіть дітей шкільного віку.
Методику Монтессорі тут опановують маленькі олександрійці віком від 1-го до 6 років. І вона допомагає їм легко, граючись, розкрити свій внутрішній потенціал, свої здібності і таланти. Разом з тим багатогранність підходів до нових знань дозволяє нормалізувати в дітей увагу, пам'ять, дрібну моторику. А також розвинути самостійність та внутрішню мотивацію до навчання, бажання пізнавати навколишній світ.




«Діти працюють в Центрі в різних групах. Найменші  - від року до трьох -  навчаються з мамами. А дошкільнята  - від 3-х до 6-ти - з Монтессорі-педагогами. Окрім того, всі малюки у Центрі активно займаються творчістю та разом з батьками мають можливість отримати психологічну і психокорекційну допомогу. Основний акцент ставиться на розвиток дітей з особливостями (у тому числі з аутизмом). Не менш актуальним є і вивчення англійської, заняття з логопедії, дошкільна підготовка. Також у «Новому поколінні»  малеча охоче вивчає ази хореографії, живопису, музики та флористики. Уміло і професійно з дітьми працюють фахові Монтессорі-педагоги, кваліфіковані психологи й логопеди та багато інших досвідчених і відданих справі фахівців», - відзначає Альона.



За  два роки роботи Центру в ньому зібралася чимала колекція дитячих картин та різноманітних поробок і сувенірів. Все це малюки виготовляють з неймовірним задоволенням, так само, як і з величезною жагою та радістю вони щодня зустрічаються у «Новому поколінні», яке віднедавна стало їхньою другою домівкою.  
Більше детальної інформації про Центр на його офіційній сторінці, а також в окремих групах у Вк та ФБАбо за адресою: м. Олександрія, вул. Героїв Сталінграду, 23Б. 

Телефони для довідок: (066)107-7589; (097)689-1471.


Фотоматеріали до тексту надала адміністратор Центру Альона Галицька.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Тетяна Борисова продає брендовий одяг для маленьких собачок

На фейсбук-сторінці ТетяниБорисової  сьогодні ви можете купити одяг для своїх чотирилапих улюбленців, який сподобається і вам , і вашим вихо...