четвер, 13 квітня 2017 р.

Свідомі олександрійці сортують сміття, бо знають, що це безпечно і екологічно

Проблема несанкціонованих сміттєзвалищ для Олександрії та її околиць і багатьох інших міст України є сьогодні однією з найбільш критичних. Побутові відходи дедалі частіше забруднюють довкілля і не потрапляють на смітник, бо люди не хочуть платити за вивіз сміття, а натомість просто викидають його куди подалі від власних домівок. 

І лише найбільш свідомі городяни сортують та здають непотріб на переробку, бо добре знають, що це найкращий спосіб його утилізації, що він безпечний і екологічний.

Макулатура, поліетилен, пластик, ПЕТ-пляшка, склобій, старі шини - все це можна здати в пункти прийому вторсировини та  проявити турботу про благоустрій своїх домівок, вулиць і рідного міста. Тим більше, що кожного днями ми продукуємо величезні об’єми сміття, яке можемо сортувати та мати з того ще й певний зиск.

Найбільшої актуальності ця тема набуває навесні, коли традиційно наводиться лад на подвір’ях, в будинках  і паралельно тривають масові загальноміські генеральні прибирання. 

Гадаю, що не варто лінуватися. Пунктів прийому вторсировини у Олександрії кількаі кожен з нас може обрати найближчий.

Один із таких понад рік працює поблизу Будинку побуту, за адресою вул. Шевченка, 69. Обслуговує його приватне підприємство «Екосвіт Плюс». 

А кілька тижнів тому поряд з ринком «Айсберг», вздовж вулиці Козацької, відкрився ще один.
Менеджер обох пунктів Яна розповідає, що завдяки їхній роботі і оселі олександрійців, і наше місто стають чистішими. Та й окрім власного заробітку люди мають чудову нагоду подбати про екологію.

«У пункти прийому вторсировини приходять різні клієнти, та переважно власноруч приносять по кілька кілограмів різноманітного непотребу, - розповідає Яна. – Але переважна більшість все-таки пенсіонери та люди без постійного місця проживання чи роботи.  Хоча останнім часом почастішала й молодь. Побільшало школярів, які окрім шкільких зошитів, призвичаїлись здавати ПЕТ- плашку та іншу макулатуру». 

Ціни  в обох пунктах прийому, між іншим, варіюються в залежності від зданого об'єму. 

А  якщо окрема ініціативна група збирає велику партію вторсировини, то «Екосвіт Плюс» забезпечує його безкоштовний вивіз. 

Здійснює підприємство також і адресну закупівлю непотребу. 

Для цього достатньо зв’язатися з менеджером:066-792-9934; 098-463-8870. 

До речі, тема збору і сортування побутового сміття стала актуальною і  для кількох міських ОСББ та двох олександрійських шкіл, зокрема школи №19 та гімназії ім. Шевченка, де за домовленістю сторін (між освітніми закладами та «Екосвіт Плюс») встановлено невеличкі контейнери для збору паперу та пластику, і здійснюється самовивіз вторсировини.

Підзаробляти на смітті уже навчилися і мешканці кількох сусідніх до Олександрії сіл. Активно збирають непотріб, наприклад, в сусідній Бандурівці, Червоній Кам’янці, Костянтинівці, та інших населених пунктах. За домовленістю з громадянами «Екосвіт Плюс» безкоштовно вивозить вторсировину  до пунктів прийому в Олександрію. А потім все зібране здає на переробні підприємства. Папір, наприклад, досить затребуваний у Вінниці, а  пластик – у Харкові.  


Немає коментарів:

Дописати коментар

Тетяна Борисова продає брендовий одяг для маленьких собачок

На фейсбук-сторінці ТетяниБорисової  сьогодні ви можете купити одяг для своїх чотирилапих улюбленців, який сподобається і вам , і вашим вихо...