неділю, 16 квітня 2017 р.

Олександрійська школярка дослідила екологічну проблему рідного краю і перемогла у конкурсі


Анжеліка Полонська, учениця 10-го класу Войнівської школи Олександрійського району, нещодавно здобула перемогу в обласному етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з екології, посівши III місце.

Зі слів її наставника - вчителя географії Леоніда Балацького - вимоги до конкурсантів на олімпіаді з екології були дуже високі. «Конкурс передбачав підготовку науково-дослідницької роботи, виготовлення постера і презентацію себе, як учасника, а також тестування. Анжеліка з цим добре впоралась, бо мала для того все необхідне», - розповідає Леонід Юрійович. 

Для наукової роботи вона підібрала дуже актуальну для нашого краю тему, що стосується збереження лісопосадок. 

Разом з іншими гуртківцями та своїм керівником школярка долучалась до екологічних експедицій, під час яких виявляла найбільш пошкодженні та незаконно вирубані ділянки лісосмуг. 

Всі факти їх знищення заносила на спеціально розроблену карту. А паралельно була задіяна у численних суспільно-агітаційних акцій по збереженню лісосмуг на території Войнівської та сусідніх сільрад. Долучалась до розробки і розповсюдження спеціального екологічного буклету
 
Приєдналися до цих досліджень також і активісти з «Громадського контролю». Тобто робота в даному напрямку була проведена комплексна. 

На переконання Балацького, перемога Анжеліки в олімпіаді цілком заслужена, бо їй передувала копітка й багатоденна робота.

Додам також, що моя героїня – дівчинка дуже неординарна. Має чимало здібностей. Захоплюється природничими та гуманітарними науками. Активно займається волейболом та баскетболом

Вона - учасниця еколого-географічного гуртка «Наукові дослідження в галузі географії». А також неодноразова учасниця Всеукраїнського природничого конкурсу «Колосок», та історичного - «Лелека». 

Детальніше про Анжеліку Полонську читайте на офіційній сторінці «Сільського вісника»

1 коментар:

Тетяна Борисова продає брендовий одяг для маленьких собачок

На фейсбук-сторінці ТетяниБорисової  сьогодні ви можете купити одяг для своїх чотирилапих улюбленців, який сподобається і вам , і вашим вихо...