середу, 5 квітня 2017 р.

Переселенка створила у Слов’янську Центр «Вік щастя - вік можливостей», щоб допомагати землякам

55-річна харківянка Наталія Бондаренко нещодавно розпочала реалізацію у Слов’янську проекту «Вік щастя – вік можливостей». Це доволі креативна ініціатива, бо націлена на підтримку земляків віком 55 +.  

А реалізується вона через «Центр підтримки людей старшого віку», у якому охочі мають змогу розвинути власні здібності й творчий потенціал, а разом з тим і поліпшити здоров’я та суспільну комунікацію. Це стає реальністю через творчі зустрічі, тематичні лекції та фітнес-тренування.
Втілити "Вік щастя" в життя Наталя вирішила кілька місяців тому. Так, медик і економіст за фахом,  намагається не лише самореалізуватися, а й допомогти іншимПро це я дізналась під час першого нашого знайомства, яке відбулося в рамках проекту для блогерів - CоmmUNITY. І до нині моя героїня залишається однією із найбільш активних учасниць комунікаційної платформи. Та не тільки цим привертає до себе увагу оточуючих, а й багатьма іншими речами...

Наталя невтомна активістка. Свій перший бізнес вона започаткувала у 2001-му в Харкові. Розвинула мережу фітоаптек, які поступово з’явились й на Донеччині - у  Слов’янську та Святогірську. 

А в 2006-му харківянка вирішує переїхати до Святогірська, бо відчуває, що полюбилось їй це місто, що прикипіла до нього всією душею. Там же крім аптечного бізнесу започатковує невеликий туристичний. А саме - турагенцію «Святогір’я». Та успішно організовує популярні екскурсії до Св’ятогірської лаври,  Соляних шахт, Артемівського завод шампанських вин й інших об’єктів. Таким чином активно популяризує все українське, при чому не лише для своїх співвітчизників, а також і для іноземців.  

З початком АТО туристичний бізнес у Святогірську не міг розвиватися і Наталя вимушено повернулася до Харкова. І в якийсь момент чітко зрозуміла, що може бути корисною своїй країні, тому поїхала до Слов’янська, де й нині мешкає. 

На новому місці вона знаходить себе у Чеському осередку гуманітарної організації «Людина в біді». Та спершу працює там польовим співробітником, а потім - спеціалістом відділу економічної підтримки. Як волонтер, також доставляє вантаж на лінію фронту. Підтримує переселенців і тих, хто залишався без даху над головою у так званій «сірій зоні». Та добре усвідомлює, що «зміни в країні, починаються зі змін всередині кожної людини». Тому крім підтримки інших, починає активніше інвестувати в себе. 

За  останній  рік Наталя успішно закінчила бізнес-школу з розвитку нових проектів, а паралельно навчання SMМ-маркетингу та блогерству. Брала активну участь в зимовому форумі ПРООН «Разом за майбутнє», що дозволив отримати підтримку його учасників.

Маючи за плечима чималий досвід, починає реалізацію «Віку щастя». «У будь-якому віці, - каже Наталя, - можна розпочати шлях до своєї мети і досягти її! Головне, не обмежувати себе і діяти!» 

Отож, 25  квітня у Центрі культури й дозвілля у місті Слов’янську відбудеться презентація «Віку щастя». Того ж дня там пройдуть уроки комп’ютерної грамотності й фітнес-тренування.  

Когорта однодумців довколо Наталії Бондаренко вже згуртувалася. І вони впевнено крокують до своєї мети, бо  знають: у кожному віці у людини своє щастя. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Тетяна Борисова продає брендовий одяг для маленьких собачок

На фейсбук-сторінці ТетяниБорисової  сьогодні ви можете купити одяг для своїх чотирилапих улюбленців, який сподобається і вам , і вашим вихо...