пʼятницю, 7 квітня 2017 р.

Умілець з Олександрії виготовляє енергоефективні котли, що працюють на смітті(відео)


54-річний Петро Філоненко з Олександрії ось вже п’ятий рік поспіль майструє енергоефективні піролізні котли, які працюють на смітті. Користуються вони неабияким попитом у різних регіонах України, бо їх переваги очевидні.  

Для роботи таких котлів потрібне виключно низькоякісне паливо. Зокрема,  солома, тирса, щіпа, опале лисття, побутові відходи чи відходи з елеваторів. Можна використовувати усе, окрім гуми і кам’яного вугілля. А це - суттєва енергоощадність. «Плюс» до всього піролізні котли від Петра Філоненка майже вдвічі дешевші, ніж заводські.
Паливо у цих котлах не горить, а тліє і тому його на довго вистачає. Наприклад, 30 кг. дров у них спалюється за 18 годин і при цьому обігрівається щонайменша 100 м2 площі. А якщо ті ж дрова спалювати у звичайних твердопаливних котлах, то їх вистачить лише на 7-8 годин. 

До речі, шкідливих викидів під час роботи піролізних котлів Петра Філоненка - немає, чого не можна сказати про звичайні - твердопаливні.

Збирає їх олександрійський умілець «з нуля». За п’ять років конструювання багато чого в них модернізував і вдосконалив. Перші, як сам каже, були тільки для себе й родичів, а потім  - для людей, які активно ними цікавляться та замовляють
Нині за «Філінами» - так майстер підписує свої вироби - приїздять покупці не лише з Олександрії і Олександрійського району, а й інших куточків  нашої країни. Вартість побутового котла на даний час складає 22-25 тисяч гривень. Гарантія - 2 роки.

Доставка по Олександрійщині безкоштовна, а до інших міст і сіл - через «Нову Пошту». 
Реалізується дана продукція  через приватне підприємство «Авторемонтна майстерня Петра Філоненка». Виготовляє її раціоналізатор разом із 30-річним сином Олегом. 

За весь період спільної роботи родина Філоненків змайструвала до сотні піролізних котлів.


Фото та відео для матеріалу надав олександрійський умілець і раціоналізатор Петро Філоненко.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Тетяна Борисова продає брендовий одяг для маленьких собачок

На фейсбук-сторінці ТетяниБорисової  сьогодні ви можете купити одяг для своїх чотирилапих улюбленців, який сподобається і вам , і вашим вихо...