пʼятницю, 21 квітня 2017 р.

В Олександрії відбулася акція на підтримку тяжкохворих дітей






Благочинна акція "Відкрий своє серце дітям" на підтримку тяжкохворих дітей відбулася цими днями в Олександрії.  Школярі, студенти та й просто небайдужі жителі міста завітали до Палацу культури «Світлопільський», аби передати тяжкохворим юним землякам у Кіровоградське гематологічне відділення дитячої обласної лікарні листи, малюнки, іграшки та кошти.

А також учасники заходу мали змогу переглянути соціальні відеоролики, ближче познайомитись з діяльністю міжнародного благодійного фонду «Янгол життя» й фотовиставкою «Дорослі очі на дитячому обличчі».










Треба сказати, що це була не просто благочинна акція, а одночасно й інформаційна кампанія, під час якої зусиллями небайдужих, а також обласних, міських та районних депутатів,  зібрано 34 тис. грн, які будуть передані хворим.




Проведенням цієї акції організатори намагалися привернути увагу олександрійців до проблем розвитку паліативної допомоги в регіоні. Тим більше, що на Кіровоградщині наразі діє лише одне паліативне відділення. І знаходиться воно при Центральній міській лікарні № 1 м. Кропивницького. Розраховне, між іншим, тільки на 15 ліжок. А це надзвичайно мало, врахуваючи загальну кількість онкохворих по області.




В Олександрії та районі, наприклад,  нині обліковується майже 3500 онкохворих, серед яких 17 дітей. Щорічно вперше на облік з таким діагнозом ставиться більше півтисячі осіб. А найгірше те, що держава майже не забезпечує їх життєво необхідними препаратами. Тому весь тягар лікування лягає на плечі хворих та їхніх родичів. А воно ж таке високовартісне, особливо, що стосується дитячої онкології. Уявіть собі, один курс хіміотерапії для дитини коштує в середньому 28-32 тис. грн., а пройти їх треба мінімум 6-8 курсів. Такі  дані учасникам акції озвучила Ірина Корнілова - лікар-онколог Олександрійського онкодиспансеру.




Зі   зрозумілих причин громадськість не може залишатись осторонь таких проблем. В Олександрії ж цією темою неабияк переймаються активісти ГО "Рідний дім. Олександрія", представники обласного відділення Всеукраїнської мережі ЛЖВ й депутат Кіровоградської обласної ради Ірина Чемерис, які ініціювали дану акцію.
Нагадаю, що кілька місяців тому схожий захід проходив у стінах Олександрійської РДА, тільки тоді він стосувався теми надання паліативної допомоги, а нині - допомоги місцевим онкохворим.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Тетяна Борисова продає брендовий одяг для маленьких собачок

На фейсбук-сторінці ТетяниБорисової  сьогодні ви можете купити одяг для своїх чотирилапих улюбленців, який сподобається і вам , і вашим вихо...