середу, 24 травня 2017 р.

У пам'ять померлих від СНІДу олександрійці запалили китайські ліхтарики

Вогняні небесні ліхтарики у формі серця в Олександрії цими днями запалили небайдужі городяни. У такий спосіб вони нагадали своїм землякам про людей, які страждають на Віл/СНІД. Саме у третю неділю травня невиліковно хворих згадують у всьому світі.

У акції, яку ініціював голова правління Благодійної організації "Шлях до життя" Анатолій Тримбач та Кіровоградське обласне віддлення ЛЖВ, взяло участь близько сотні городян. Вони ж запустили в нічне олександрійське небо кілька десятків вогняних сердець.

Традиція вшановувати пам’ять померлих від СНІДу була започаткована в американському місті Сан-Франциско. Звідти родом і основний символ антиснідового руху: червона стрічка, прикріплена до одягу. 

У  всьому світі з ВІЛ-інфекцією  на даний час живе понад 60 мільйонів людей, а жертвами СНІДу вже стали понад 20 мільйонів.

Перші випадки ВІЛ-інфікування серед українців були зареєстровані в 1987 році. З того часу в нашій державі від  страшного недугу померло  понад 40 тисяч людей. 

В Олександрії та Олександрійському районі статус «Віл/СНІД» наразі має понад 300 осіб, середній вік яких - 30 років. 

Нагадаю, СНІД або синдром набутого імунодефіциту, -  назва патологічного стану, унаслідок якого може виникнути цілий букет хвороб. Вірус, який спричиняє СНІД, схильний до мутації і протидії йому поки що не існує. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Тетяна Борисова продає брендовий одяг для маленьких собачок

На фейсбук-сторінці ТетяниБорисової  сьогодні ви можете купити одяг для своїх чотирилапих улюбленців, який сподобається і вам , і вашим вихо...