неділю, 7 травня 2017 р.

На журналістів в Олександрії не тиснуть – вважає міський голова



Тиждень тому вперше за останній час мене, як  кореспондентку «Сільського вісника», запросили на прес-конференцію до Олександрійського міського голови Степана Цапюка. 

Основною темою інформаційного заходу став звіт очільника міської громади, щодо виконання роботи за поточний період. Місцевим журналістам Степан Кирилович першочергово озвучив тему громадської діяльності Асоціації міст України, а далі плавно перейшов до питань життєдіяльності міста, зокрема, розповів про формування місцевого бюджету, придбання проїзних квитків для пільговиків, поточний ремонт міських доріг, благоустрій територій, програму «Доступні ліки» тощо.  І по кожному питанню детально прозвітував. 

От що стосується, наприклад, держпрограми «Доступні ліки», то олександрійські аптеки почали працювати за нею з 12 квітня. Хворі на серцево-судинні захворювання, діабет II типу та бронхіальну астму зможуть отримувати безкоштовні ліки у 26 аптеках. На ці потреби з держбюджету для Олександрії надійшла субвенція у розмірі 1 млн. 177,6 тис. грн.

Найбільш цікавим для мене, як члена Національної спілки журналістів України, було питання щодо кризового стану свободи слова й захисту прав олександрійських ЗМІ. Звернення з цього приводу  до міського голови та правоохоронних органів нещодавно на загальних зборах прийняла Територіальна організація НСЖУ. Коментуючи дане питання міський голова був небагатослівний.  На його особисте переконання дана проблема – це першочергова прерогатива правоохоронних органів, а не місцевої влади. Степан Кирилович певен, що утиски на місцевих журналістів з боку влади не чиняться, а щоб уникати кризових станів у свободі слова треба «любити своє рідне місто», що і стане основою толерантних стосунків. 

Констатую також, що представників тих ЗМІ, які вважають, що стан свободи слова в Олександрії є кризовим, на прес-конференції не було.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Тетяна Борисова продає брендовий одяг для маленьких собачок

На фейсбук-сторінці ТетяниБорисової  сьогодні ви можете купити одяг для своїх чотирилапих улюбленців, який сподобається і вам , і вашим вихо...