пʼятницю, 2 червня 2017 р.

Спеціальну сенсорну кімнату для «дітей дощу» відкрили в Олександрії


Спеціальна сенсорна кімната для реабілітації дітей з порушеннями психофізичного розвитку нещодавно запрацювала в Олександрії. Про це на прес-конференції повідомили директор ГО «Простір взаємодії» Наталія Кізілова та керівник проекту Олена Губа.

Понад місяць сенсорна кімната працює на базі Олександрійської центральної районної бібліотеки по вул. Шевченка, 66. Заняття проводяться безкоштовно, кожного дня, окрім суботи, з 9.00 до 12.00 год. Попередній запис здійснюється також за тел: (05235) 71315.


Що важливо сказати: відвідування цієї кімнати сприяє сенсорній інтеграції та нормалізації психологічного стану хворих. Особливо ж це актуально для так званих  «дітей дощу», тобто дітей з аутизмом, чи з ДЦП або розумовою відсталістю, яких нерідко соромляться однолітки і які, зазвичай, не відвідують садочки чи школи та не мають змоги соціалізуватися,  а навпаки замикаються в собі. Тут же вони ні в чому не обмежені, бо можуть розвиватися на рівні з іншими (цілком здоровими) дітьми.

Сенсорна кімната допомагає уникати самоізоляції, адже в ній є різні стимулятори, котрі позитивно впливають на зорові та слухові органи, а також тактильні та вестибулярні аналізатори. 

Обладнана вона зокрема такими необхідними елементами, як сухий басейн та сухий душ, ігрове тактильне панно, світильник «Полум’я», нічник «Плазма», тощо.  

Проте для більш ефективної психокорекції у дітей перелічених пристроїв замало, каже Олена Губа, тож поступово активісти планують дообладнати і удосконалити сенсорну кімнату, тому будуть раді всім і кожному, хто в цьому допоможе.
Додам, що на даний час в Олександрії і районі мешкає близько тисячі дітей, які мають різні психофізичні порушення і потребують додаткового розвитку й психокорекції. Знаючи про їхні потреби активісти «Простору взаємодії» розробили спеціальний проект, що дав змогу реалізувати ідею «сенсорної кімнати». Кошти на її обладнання отримали у рамках проекту «Українська регіональна платформа громадських ініціатив» за підтримки Європейського Союзу.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Тетяна Борисова продає брендовий одяг для маленьких собачок

На фейсбук-сторінці ТетяниБорисової  сьогодні ви можете купити одяг для своїх чотирилапих улюбленців, який сподобається і вам , і вашим вихо...