четвер, 20 липня 2017 р.

Умілець з Петрового виготовляє оригінальні дерев’яні вироби: від мініатюрних фоторамок до садових альтанок


53-річний пенсіонер та інвалід II групи  Василь Кравцов з селища Петрового, що на Кіровоградщині, втілює у  життя власні мрії через дерево, займаючись різьбленням.

Майструє чоловік досить своєрідні дизайнерські речі, починаючи від мініатюрних фоторамок і закінчуючи кількаметровими садовими альтанками.


Перший досвід роботи з деревом фаховий електрозварювальник отримав десять років тому. Тоді на прохання дружини полагодив щойно придбаний кухонний гарнітур та підремонтував кухонні стільці. Так, непомітно і зацікавився обробкою дерева та освоїв ази різьбярства.  Тоді ще й не сподівався, що маленьке захоплення поступово переросте у справу всього життя, що приноситеме не лише задоволення, а і невеличкий прибуток до мінімальної пенсії.
«Спочатку робив стільці і столи, – розповідає Василь. – А потім перейшов до більш серйозних речей. Виготовляв вироби з будь-якої породи дерева. Перші, наприклад, майстрував з дуба. Потім працював з вільхою, осикою, берестом. Але найбільше вподобав сосну, яку замовляю у місцевому лісництві».
Усвоїх доробках петрівський майстер відображає різноманітну тематику. У Петровому його авторські робота прикрашають, наприклад, православні храми і оселі багатьох місцевих жителів. Вже давно облюбували їх і мешканці сусіднього Дніпра, Жовтих Вод, Кривого Рогу, Кропивницького та Олександрії. Знайшлися навіть поціновувачі за кордоном.

Звичайно, для Василя Борисовича існує таке поняття, як робота «під замовлення». І скільки тих робіт пройшло крізь його руки, сказати важко. Головне, що в чималому переліку є вироби будь-якої складності і на будь-який смак.
«Дерев’яні меблі зараз досить популярні, - каже умілець, - особливо ліжка з художнім різьбленням, садові бесідки, столики, лавки тощо. Всі вони виготовлені на совість, тому не складають конкуренції фабричним».
 
У самого ж майстра вдома із власних виробів – чудова дерев’яна кухня та інші кухонні меблі.

Окрім того, при нагоді петровський умілець виставляє свої роботи на всіялких ярмарках та виставках, що проходять у Кропивницькому. А щосуботи його можна побачити на центральному ринку в Петровому.

Більше інформації про роботи умільця дізнавайтесь у нього самого за тел:
097-389-2395.

А хто надає перевагу меблям ручної роботи з дерева, поділіться, будь ласка, своїми думками у коментарях.

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Тетяна Борисова продає брендовий одяг для маленьких собачок

На фейсбук-сторінці ТетяниБорисової  сьогодні ви можете купити одяг для своїх чотирилапих улюбленців, який сподобається і вам , і вашим вихо...