середу, 23 серпня 2017 р.

З Олександрії до Кропивницького можна доїхати за 15 гривень

Для олександрійців поїздки до обласного центру часто є життєвою необхідністю. Хтось їде на роботу, навчання, у гості, або з інших причин. І кожен намагається знайти для себе найбільш оптимальний спосіб пересування. Так, власне, як і я.

Напевно тому, вчора вперше за останній рік я скористалася міською електричкою. А саме маршрутом «Олександрія–Помічна», що курсує укрзалізницею більше, ніж півроку.  

Тривалий час цей маршрут був недіючим. Однак, з моменту відновлення і по сей день, як виявилося, є досить популярним. 

Чимало олександрійців курсує ним в область. А дістатися туди можна за 2,5 год. Стільки ж часу займає поїздка і ранковим автобусом. Єдина різниця - ціни.

Вартість дитячого квитка в електричці наразі не перевищує 15 гривень, а  дорослого -  26 грн. Проїзд в автобусі, для порівняння, обійдеться вам удвічі дорожче. І складе мінімум 46 грн. Це при тому, що пільги на дітей там практично не діють.  Вони є, але ж мінімальні. І складають всього пару гривень.

Тож якщо ви вже обрали електричку, як засіб пересування, то о 5.10 год. ранку треба бути на станції в Олександрії. А о 7.30 год. ви приїдете в Кропивницький.

Що казати, поїздка в електропотязі – то особлива романтика, адже сповнена виняткового українського колориту й щиро нагадує мені про безтурботність студентських літ.
Більшість пасажирів -  люди передпенсійного віку чи пенсіонери, школярі, студенти або мами з маленькими дітьми. До Знамянки вагони в потязі заповнені десь на третину. Можна і полежати, і поспати з комфортом. Але далі – складніше.  Бо непомітно вони забиваються під зав’язку. Всі кудись поспішають і щось везуть. А в результаті, залишають вагони на залізничному вокзалі у Кропивницькому. Там, принаймні, за моїми спостереженнями, виходить більшість пасажирів.

До Олександрії з обласного центру також можна повернутися електричкою, але чекати її треба до вечора. Відправлення з Кропивницького о 17.30 год. І вже за 2,5 год. вас радо зустрічає рідне місто.

Перше фото - умовне.

2 коментарі:

Тетяна Борисова продає брендовий одяг для маленьких собачок

На фейсбук-сторінці ТетяниБорисової  сьогодні ви можете купити одяг для своїх чотирилапих улюбленців, який сподобається і вам , і вашим вихо...