суботу, 2 вересня 2017 р.

У Світловодську організували перегони на візках


- Днями ми провели спортивні змагання для людей з інвалідністю. До півсотні учасників зі Світловодська і району, Горішніх Плавнів та Олександрії змогли проявити себе у шести видах спорту, - каже Олена Шаньгіна, голова Центру підтримки людей з інвалідністю «Добрада» зі Світловодська. - Мова йде про перегони на візках, стрітбол, настільний теніс,  дартс, та дві гри «городки» і «бочу».

Змагалися учасники у центральному міському парку.  Це стало реальністю дякуючи  проекту "Ми і спорт - цикл заходів для поліпшення інклюзії у Світловодську". - Фінансова підтримка здійснена при сприянні ГО "Культурний діалог" за програмою  "Активні громадяни" Британської ради в Україні та меценатів з нашого міста, - каже Лєна. - Третій місяць реалізуємо цю ініціативу. Вже провели три майстер-класи: з танців на візках, гри «боча» та психологічної теми. Організували тематичний круглий стіл, низку інформаційних заходів, а наразі - спартакіаду. До неї активно долучилися міське управління сім'ї та молоді, ДЮСШ №1 та ГО "Клуб любителів бігу".

Раніше «добрадівці» проводили чимало подібних заходів, навіть всеукраїнського значення. Не проводити їх лише зі стритболу та бочі, бо не мали спортивного інвентаря. -Тепер дякуючи проекту та меценатам, ми маємо пересувне баскетбольне кільце та дороговартісні м’ячики для гри, - говорить активістка. - Це дозволило нам влаштовувати інклюзивні ігри на вулиці.





На спартакіаду до Світловодська запросили і мого друга, олександрійця Ігора Антоненка. Туди він дістався рейсовим автобусом.  На жаль,  - каже,  - наш транспорт зовсім не пристосований для візочників. Потрапити до нього самостійно нереально. Довелося скористатися допомогою фізично сильних чоловіків.
А у Світловодську організатор Олена Шаньгіна запропонувала мене зустріти. Але я вирішив добиратися самостійно. До початку змагань  у мене було трохи вільного часу. Тож встиг ознайомитися з містом та його культурним надбанням. Оглянув центр. А потім долучився до змагань. Дуже вдячний організаторам за запрошення. Від проекту залишилися чудові та приємні враження. 
Фото - сайт Світловодської міськради

Немає коментарів:

Дописати коментар

Тетяна Борисова продає брендовий одяг для маленьких собачок

На фейсбук-сторінці ТетяниБорисової  сьогодні ви можете купити одяг для своїх чотирилапих улюбленців, який сподобається і вам , і вашим вихо...