середу, 6 вересня 2017 р.

Наймолодша письменниця України готує до друку своє друге видання

 
Торік 9-річна київська школярка Софія Шлінчак приголомшила ровесників і знавців літературної галузі виданням повноцінної, яскравої і цікавої книги для дітей.  Вона вигадала чудову твір-казку - сюжет мандрівку про левеня та двох його друзів – папугу і тукана. І сама її проілюструвала.


"У три рочки Софійка вперше почала цікавитися малюванням, в чотири вже відвідувала художню школу, а у  9-ть - вигадала чудернацький сюжет про «Надзвичайні пригоди Кохи, Айка та Дзю» і стала наймолодшим автором в Україні, - каже її мама, 41-річна Світлана - Її занесли до Всеукраїнської книги Рекордів. І одразу у двох номінаціях, як наймолодшу авторку та ілюстратора. Наразі вона працює над другою частиною видання".

Звичайно, у такій справі дитині без допомоги дорослих не обійтися. Тож при підготовці першого видання літературним редактором для маленької письменниці став її тато - 42-річний Віктор Шлінчак, знаний український журналіст, а з малюнками допомогла столична художниця Ная Іващук.








"Надзвичайні пригоди" вийшли у світ накладом у тисячу екземплярів. Вартістю в середньому 60 грн. Видати їх родині Шлінчак допомагало професійне столичне видавництво – «Фонтан казок». А всі відсотки від продажів були спрямувані виключно на лікування онкохворих дітей.

"Цього літа Софійка розпочала роботу над другою частиною книги. І вже практично на 50% її завершила,  – каже мама юної письменниці. – У неї є  кілька малюнків і план. За ними вигадує живі історії. Далі, озвучує їх татові, а він допомагає записати й правильно оформити".

Обдарована дитина зростає у досить творчій родині. Не секрет, тато Віктор – засновник інформаційного агентства «Главком», а мама Світлана - керівник туристичної агенції  «SofiTour». Родина виховує трьох дітей. Крім юної 10-річної літераторки - старшого 18-річного сина – студента Вадима, який навчається в Німеччині та  меншу 8-річну донечку Стефанію. 
"Найпершою читачкою Софієної книги стала її молодша сестра - Стефанія. Кожну нову главу вона чекала з нетерпінням і просила показати наступну. Дуже класно книгу сприймали й інші діти. Десь за 2 тижні вона була написана, а над малюнками донечка працювала кілька місяців. Тож у друк книга потрапила за півроку ", - каже Світлана. 

Відтак у нових художніх ескізах Софії Шлінчак непомітно народжуються нові пригоди її дивовижних персонажів. "Ті звірята були малі і вона була  мала. А промайнуло нове літо і донечка подорослішала, - каже Світлана. –  Її герої теж мають підрости. Тож на майбутнє ми плануємо підшукати доньці якусь класичну школу з академічним малюнком, щоб підходити до її  творчості з більш серйозними художніми елементи. Тим паче, юна літераторка у майбутньому мріє стати досвідченим художником. Вона на відмінно навчається у спеціалізованій столичній школі і не гаючи часу працює над новою книгою".  

Фото - Вадим Журавльов. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Тетяна Борисова продає брендовий одяг для маленьких собачок

На фейсбук-сторінці ТетяниБорисової  сьогодні ви можете купити одяг для своїх чотирилапих улюбленців, який сподобається і вам , і вашим вихо...