вівторок, 26 грудня 2017 р.

У Кропивницькому мешкає унікальний колекціонер спиртових мініатюр


За три десятиліття 49-річний водій з Кропивницького Віталій Дубчак зібрав у приватну колекцію 3083 пляшки з алкоголем. Каже, що якось у старому батьківському серванті наткнувся на мініатюрну пляшечку. Пізніше таку ж подарували друзі. Ще одну виграв на спір. Так і вирішив колекціонувати. Тепер маю пляшки з 20 країн світу. Колекція занесена до Національного Реєстру Рекордів України.

Удома чоловік виділив під неї цілу кімнату. Пляшки розміщує за видами й датами виготовлення. Купує їх у магазинах і на інтернет-аукціонах.

«У місцевих крамницях мене знають майже всі продавчині. Коли їм привозять нову партію мініатюр, дзвонять. Намагаюся одразу поїхати, бо у Кропивницькому є ще два таких колекціонери. Один має тисячу експонатів, а другий — 600.
У колекції Віталія є коньяк "Ремі Мартін", виготовлений 1937-го. «Його подарували, - говорить. - Кілька років тому на інтернет-аукціоні виграв торги за іншу мініатюру. Її мав отримати посилкою. Але власник написав, що на гірськолижному курорті травмував обидві ноги й не може відправити. Прислав аж за півроку. За моє терпіння поклав ще пляшку коньяку. У моїй колекції є і дві 5-сантиметрові чарки, наповнені цим самим коньяком. 2014-го виміняв їх у білоруського колекціонера на пляшку горілки «Златогор».

Віталій Дубчак зібрав  екземпляри у вигляді автомобілів, човнів, будинків. «Є 16 пляшок у вигляді жіночих підборів із німецькими й австрійськими лікерами, - додає колекціонер. - Маю 14 фігурних пляшок із Японії. Всі вбудовані в окремі пластикові конструкції у формі музичних інструментів, автомобілів, мотоциклів або парусних яхт. Ще є унікальна серія із зображенням Гітлера. Отримав від колеги з Німеччини».

Друзі на всі свята дарують Віталію виключно міні-пляшечки. Якось приятель презентував коньяк "Едмон Дюпуа". Його любив художник Сальвадор Далі. На світських заходах пив лише його.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Тетяна Борисова продає брендовий одяг для маленьких собачок

На фейсбук-сторінці ТетяниБорисової  сьогодні ви можете купити одяг для своїх чотирилапих улюбленців, який сподобається і вам , і вашим вихо...