вівторок, 7 серпня 2018 р.

17 кілометрів у день - на велосипеді Олександрією та околицями










Захопилася велопрогулянками. З них і розпочинаю свій ранок. Прямую у редакцію «СВ». Так урізноманітнила дозвілля: 50 хвилин і позаду 8,6 км. 

Відрізок автошляху Приютівка-Олександрія немалий, але його навіть не помічаю. Просто насолоджуюся місцевими краєвидами, погожими літніми днями і гарними дорогами.  

Кататися на двоколісному - затія неймовірно захоплива. Це дуже збадьорює,  поліпшує фізичний стан, а головне додає позитиву.

Такі тонкощі розумію не я одна. Чимало моїх земляків також користуються великами. Одні дістаються на роботу, а інші - їздять задля родинного відпочинку.
У деяких містах країни, приміром Львові, нині популярні оглядові велотури парками та зеленими зонами міста. Такі не організовують в Олександрії, проте за бажанням - кожен охочий самостійно може це зробити. 

Поліпшуйте свої будні і ви помітите світ набагато цікавіший. Він не такий, яким є із вікон автобусів чи власних авітівок. Він значно відкритіший, простіший та екстремальніший.

До того ж, у всіх цивілізованих країнах світу велосипеди - чудова альтернатива громадському транспорту або приватному авто. В Україні також є багато охочих ними скористатися, та через відсутність організованого велоруху, спеціальних велодоріжок чи смуг, цього не роблять. 

Місцеві знають: на окремих відрізках доріг їзда надто небезпечна. І мені теж доводиться бути пильнішою, бо у деяких випадках один невірний рух може стати фатальним. 

Справи ж українських велолюбителів мають поліпшитиcя вже з 1 вересня цього року. Міністерство регіонального розвитку України в обов'язковому порядку вводить проектування велосипедних доріжок та смуг у нові будівництва та реконструкції старих доріг. Перспективи є і шанси на покращення - теж. Нам варто лише дочекатися. 

2 коментарі:

  1. Согласен, через Пятихатки намного ближе. А природа там, вАще супер. Про Ингулец я уже молчу!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Через Пятихатки ще жодного разу не їздила, хоча сусіди радили.

      Видалити

Тетяна Борисова продає брендовий одяг для маленьких собачок

На фейсбук-сторінці ТетяниБорисової  сьогодні ви можете купити одяг для своїх чотирилапих улюбленців, який сподобається і вам , і вашим вихо...