середу, 8 серпня 2018 р.

Школяр розкрутився на солодощах. Має кондитерський бізнес.



Чотири роки займається кондитерським бізнесом столичний школяр 15-річний Євген Іванець. Солодощі продає через соціальну мережу "Інстаграм". 

Кулінарією зацікавився у 9 років, — розповідає. — Спостерігав, як мама готує, і почав їй допомагати. Першими самостійно приготував млинці. Далі взявся за м'ясні страви, піци, гарніри. За рік зробив перший десерт — апельсиновий бісквіт.

Батьки скуштували і сказали: маю хист до кулінарії. Придбали мені дорогу книжку рецептів. Разом з тим в інтернеті переглядав відео й різноманітні майстер-класи на кулінарні теми. На кухні експериментував з однокласницею ­Ксенією Узнач. Готували смаколики. 

В 11 років Євген пройшов вечірній курс кондитерів при Київській міжнародній кулінарній академії.

На курси записав батько, — каже підліток. — На заняття біг після школи. Як їх закінчив, з головою занурився у кулінарію. Коли набив руку, вирішив — настав час продавати солодощі. Пробував різні методи. Ходив по кафе й ресторанах. Пропонував ласощі на реалізацію. Ніхто не зацікавився. Після цього створив сторінку в мережі "Інстаграм" і почав брати замовлення. 

Шоколадний тарт Євген продає за 400 грн, великий кекс — 200. ­Тарталетки коштують 45 грн, еклери — 15.

— Майже щодня після школи щось готую. Всі вихідні теж витрачаю на своє захоплення, — говорить він. — Маю в асортименті до півсотні десертів. Люблю придумувати щось нове, тому їх кількість постійно зростає. Готую під музику, бо це додає настрою. Продукти купую сам. Не люблю, коли на кухні хтось заважає. 

Щомісяця Женя заробляю щонайменше 3 тисячі гривень. Солодощі реалізовую переважно через інтернет. Інколи купують друзі чи знайомі.

Невдовзі батьки планують відкрити в Києві невеличке кафе, де продаватиметься моя смакота, — відзначає.

Євген Іванець закінчив дев'ятий класс школи. Цього літа планує вступати до столичного коледжу харчових технологій. Мріє відкрити власну кулінарну школу й випустити книжку десертів.

Фото - Іnstagram / zheka_ivanets


Немає коментарів:

Дописати коментар

Тетяна Борисова продає брендовий одяг для маленьких собачок

На фейсбук-сторінці ТетяниБорисової  сьогодні ви можете купити одяг для своїх чотирилапих улюбленців, який сподобається і вам , і вашим вихо...