пʼятницю, 10 серпня 2018 р.

Парашути могли сплутатися і на землі було б два трупа

Інструктор одеської школи парашутного спорту "Одіссей" 31-річний Костянтин Петрушенко врятував свою ученицю Ольгу Мирошниченко, 26 років. Під час іспиту виконувала повітряне сальто. Її парашут не розкрився.


Оля закінчувала прискорений курс навчання з вільного падіння, здавала останній іспит, — розповідає Костянтин Петрушенко. — Не переживав, бо це був її 15-й стрибок. Оля виконала повітряне сальто. Мала розкрити парашут, але цього не робила. Бачив, що намагається знайти кільце, але їй це не вдавалося. Була на критично низькій відстані — за 500 метрів до землі. Мала "запаску" — запасний парашут, який розкривається автоматично. Та були випадки, коли він не спрацьовував. Вирішив не чекати. Підлетів до неї. Розкрив її парашут. За дві секунди відкрив і свій — уже був на безпечній відстані від учениці. Одне за одним приземлилися в полі. Тієї миті зрозумів, що ми дивом лишилися живі. 

Олина "запаска" могла спрацювати, коли був над нею. За швидкості падіння 200 кілометрів на годину отримав би такий удар, як людина, яка вистрибує на ходу зі швидкісного поїзда. Ще страшніше сталося б, якби наші "запаски" розкрилися одночасно. Парашути могли сплутатися, і на землю приземлилися б два трупи. Та інакше вчинити не міг. Якби Оля загинула, жити з цим було б важко.

Костянтин Петрушенко має вищу юридичну освіту. Парашутним спортом займаєть­ся 10 років. У школі "Одіссей" викладає з 2013-го. Здійснив понад 600 стрибків. Є багаторазовим призером чемпіонатів України з парашутного спорту.

Того дня від стрибків відмовився. Потрібен був час, щоб прийти до тями, — каже Костянтин Петрушенко. — Друзі коментували ситуацію неоднозначно. Одні підтримували, а дехто казав: "Краще один небіжчик, ніж двоє". 
Фото - ФБ

3 коментарі:

Тетяна Борисова продає брендовий одяг для маленьких собачок

На фейсбук-сторінці ТетяниБорисової  сьогодні ви можете купити одяг для своїх чотирилапих улюбленців, який сподобається і вам , і вашим вихо...