вівторок, 16 жовтня 2018 р.

Юні олександрійці підкорюють небо на тюнінгованих літаках


Любителі політати на тюнінгованих літаках в Олександрії не один рік працюють в гуртку авіамоделювання. Діє при міському будинку дитячої та юнацької творчості. Власноруч школярі збирають великогабаритні радіокеровані моделі реальних літаків. Уміють ними керувати, і моделюють нові пристрої та тюнінгують їх. Всі вони - обізнані авіатори. Познайомитися з ними поближче  змогла, побувавши у Олександрійському БДЮТ.


Моделі різних літаків  демонструють юні пітоли та їх наставник 58-річний Віталій Стріленко - керівник гуртка авіамоделювання.
Віталій Леонідович пояснює, що всі вони призначені для пілотування. На них учні осягають ази управління, отримують базові навички та прийоми розробки і контролю пристроєм. Вчиться їх самостійно будувати, і працють спочатку з пінопластовими моделями і найпростішими схемами - розробляють прості планери, а потім збирають набагато складніші радіокеровані копії реальних літаків. 

-Це відбувається у міру набуття навичок, - говорить керівник гуртка. -Поступово пілот переходить на більш складні і легші моделі, розмах крила деяких сягає майже півтора метра, а середня вага 2,5 кг. Виготовлення складного механізованого літака у одного учня займає щонайменше три місяці.
Авіамоделювання, як і будь-яке серйозне хобі, обходиться недешево, - продовжує керівник. - Ним у гуртку професійно займається 30  хлопців віком від 12 до 18 років. Всі добре розуміються на збірці. Літають і тренуються у дворі БДЮТ та на міському автодромі (район Кременчуцького шосе).
Для польтів використовують власноруч збірні моделі зі електричним двигуном. Вони тихі і у обслуговуванні невибагливі. Для них потрібні акумулятори і зарядний пристрій. Усі з влаштованими всередину двигунами і управляються за допомогою спеціальних пультів.
Свої навички юні пілоти демонструють не лише в Олександрії, а також беруть участь у обласних змаганнях з авіамодельного спорту - класу вільнолітаючих літаків.







Заняття у гуртку дають учням чимало переваг - бо це і самостійне моделювання та конструювання літальних апаратів, професійне пілотування, спілкування з досвідченими тренерами,  ентузіастами та можливістю взяти участь у різноманітних змаганнях і конкурсах.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Тетяна Борисова продає брендовий одяг для маленьких собачок

На фейсбук-сторінці ТетяниБорисової  сьогодні ви можете купити одяг для своїх чотирилапих улюбленців, який сподобається і вам , і вашим вихо...