пʼятницю, 5 жовтня 2018 р.

У «Колосі» стан полів вивчають агроскаути

























«У  ТОВ «Колос» агрономів замінили на агроскаутів, які вивчають стан полів за допомогою фото та відео-фіксації з прив’язкою до точних координат», - говорить 33-річний Іван Гуменюк, керівник IT-відділу та інформтехнологій олександрійського підприємства. Спеціалізується на впровадженні їх у землеробство.

«Агроскаутів у нас двоє,- каже він. - Ведуть облік полів, визначають якість грунту та вивчають хвороби рослин. За добу кожен має оглянути 2 тис. га. землі. Ясна річ, що фізично не встигають. Але роботу їм полегшують мобільні телефони з розширеним функціоналом та додатковими інтернет-сервісами. Зокрема, додаток «Кропіо».

Також допомагають дрони та спеціаліст з їх керування  Дмитро Чорний. Керує шістьма. Всі придбані винятково для огляду полів. Одне дроном оглядає за 20 хв. Відео польотів зберігаємо. Таким чином, маємо загальну картинку. Але часто поля неоднорідні і там треба проводити додаткові наземні розвідки. Сумнівні точки оглядають агроскаути.

Безпілотників, які вносять у грунт добрива  чи засоби захисту рослин, у господарстві немає. Їх придбання -  справа затратна і непрактична.

Також маємо космо-знімки. Вони формують об'ємну картину. Їх робить супутник. Але вони не передають всіх аспектів. Основну надію покладаємо на роботу дронів та агроскаутів. Зібрані дані оперативно опрацьовуємо.

З наступного року плануємо запровадити у господарстві диференційний посів зернових. Тему вивчаємо. Технічно готові, але ведемо певні математичні підрахунки, як зробити це простіше», - каже Іван Гуменюк.

Детальніше читайте на сторінці "Сільського вісника"

2 коментарі:

Тетяна Борисова продає брендовий одяг для маленьких собачок

На фейсбук-сторінці ТетяниБорисової  сьогодні ви можете купити одяг для своїх чотирилапих улюбленців, який сподобається і вам , і вашим вихо...