неділю, 12 січня 2020 р.

Чому обласні та місцеві силовики взялися за олександрійський бізнес?








А ті увійшли у новий рік із обшуками, допитами, та позбулися деякого майна? 

Прокуратура та СБУ виявили на Олександрійщині сім незаконних газових АЗС. Офіційне повідомлення про це з’явилося ще у передсвяткові дні на сайті Кіровоградської облпрокуратури. Йшлося зокрема про викриття незаконних врізок в газопроводи та припинення  діяльності семи нелегальних  АЗС (пунктів), що працювали в Олександрії та передмісті. Але як довго ті лишалися непомічені - у повідомленні не значиться. Втім згадані АЗС успішно обслуговували міських і районних перевізників.

Нині ж справи «тіньовиків» знаходяться на стадії досудових розслідувань. Чим завершаться - не знаю, але дуже  нагадують історії  із незаконними рубками лісу.

Днями, окрім того, прочитала, що під утиски правоохоронців потрапив і олександрійський підприємець - Костянтин Лазаренко. (Довідково: є засновником ТОВ «ЛКВ-ГРУПП СН-4», що задіяне у сільському господарстві. А також надає послуги місцевим автомобілістам, утримуючи невелику автомийку та дві газозаправні станції. Останні обслуговують власний транспорт, виконуючи міські маршрути №11 та №12).

У фб підприємець коментує, що прокуратура та СБУ умисно перевіряє і тисне на нього, хоча той офіційно сплачує податки до місцевих бюджетів. 

Як бачимо, дана ситуації  докорінно відрізняє нас від європейців, де держава навпаки створює необхідні умови для розвитку малого підприємництва. І там іноземці відчувають себе самозайнятими. Їм не доводиться просити у держави дотацій чи субсидій. А наших навмисно часто-густо випробовують на міцність, і змушують зламатись!

PS, Cкільки працюю у журналістиці краю, не раз розповідала про ТОВ «ЛКВ-ГРУПП CН-4». Бувала й на господарстві, і на автокомплексі. Знаю, що підприємець соціально-відповідальний.  Не думала, що потрапить у таку халепу. Але пам’ятаю випадки, коли малі бізнесмени не могли «розрулити» свої проблеми без депутатських втручань і допомоги правозахисниківОсобливо ж це актуально у переломні часи, коли одна провладна команда змінюється на іншу, і всім доводиться шукати розумну альтернативу.

Фото - https://kir.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_t=rec&id=263962

Немає коментарів:

Дописати коментар

Тетяна Борисова продає брендовий одяг для маленьких собачок

На фейсбук-сторінці ТетяниБорисової  сьогодні ви можете купити одяг для своїх чотирилапих улюбленців, який сподобається і вам , і вашим вихо...