вівторок, 20 вересня 2016 р.

Зелений туризм у Польщі – недорогий відпочинок у селі




В Олександрійському районі та й сусідніх є всі можливості для активного розвитку агротуризму. Проте ідеї залишаються не реалізованими. Зелених садиб в місцевих селах не так багато. Більше пусток і занедбаного житла. Але проблему, думаю, подолати цілком реально. Треба елементарно брати приклад з тих, у кого є успішні практики. Гарні ідеї агротуристичних господарств я побачила в Польщі, під час навчального візиту до цієї країни. 


Там  агротуризм дуже розвинений і безліч  різних господарств конкурують між собою. Тому для будь-якого власника сільського господарства дуже важливо запропонувати відпочивальникам найкращі та найдешевші умови проживання. І це при тому, що агротуристичні господарства розташовані практично по всій країні – їх достатньо і біля Вроцлава, де ми побували, зупинившись в агрогосподарстві «Чиста вода» в Совиних горах.


Що цікаво, різні господарства можуть запропонувати туристам як зручну традиційну кімнату в сільському будинку, так і красивий номер в міні-готелі, що знаходиться на території ферми. 

Також слід зазначити, що є два основні види ферм. Спеціалізація перших – це виключно агротуризм, а других -  як додаткове джерело доходів. У будь-якому разі в агрогосподарствах мандрівники отримують не лише проживання в дешевому готелі та пізнавальні екскурсійні тури, а й знайомляться з польською автентичною культурою, традиційною польською кухнею. 


У польських агрогосподарствах можна з користю провести свій час. У «Чистій воді»  наприклад є озера для вилову форелі, низка  дитячих майданчиків, затишних  ресторанчиків, літніх бесідок, та маленький  міні-зоопарк. Час можна провести цікаво й з  користю.  


Проживання в агротуристичному недорогому номері обходиться від 20 (140 грн) злотих за особу, а номер в недорогому готелі від 80 (560 грн) злотих і дорожче.

В окремих господарствах, мандрівник може взяти участь у вирощуванні агрокультур, подивитися на роботу фермерів з тваринами. Можна побувати на сільськогосподарських виставках, поласувати місцевими стравами. Крім того, в сільській місцевості відмінні умови для занять як літніми, так і зимовими видами спорту.

«Чиста вода» приміром гарне місце для відпочинку всією родиною. Там достатньо спеціальних спортивних та дитячих майданчиків, де дітвора може побавитись. Корисне свіже повітря і гармонія з природою. 

Дуже багато котеджів і ферм є не лише в  Совинах горад, або Судетах, як їх ще називають поляки. Також їх вистачає і в горах Бескидах та Татрах. Там можна помилуватися захоплюючими гірськими  пейзажами. Так, що бажаючим можна спокійно відправлятись в агровідпустку   Польщею.

Матеріал створено на основі досвіду та інформації, отриманих в проекті «Інституційна підтримка – активізація місцевих ЗМІ в місії інформування про реформу децентралізації в Україні».

Немає коментарів:

Дописати коментар

Тетяна Борисова продає брендовий одяг для маленьких собачок

На фейсбук-сторінці ТетяниБорисової  сьогодні ви можете купити одяг для своїх чотирилапих улюбленців, який сподобається і вам , і вашим вихо...