суботу, 22 жовтня 2016 р.

«Комуналка» в розстрочку. Кому це вигідно?


Цими днями Уряд прийняв постанову, якою надав право українцям оплачувати послуги з централізованого опалення в розстрочку. Чому?

А тому, що сьогодні продовжується блокування рахунків близько 100 комунальних підприємств теплопостачання через борги за спожитий природний газ перед НАК «Нафтогаз України». Як наслідок, більшість теплопостачальних підприємств не змогли вчасно підготувати мережі до опалювального сезону і так само вчасно його розпочати.

А тепер, коли відповідне рішення вже прийнято, споживачі даної послуги  мають право в опалювальний період сплачувати 50% суми, решту можна загасити в неопалювальний - рівними долями.  

Про це, зокрема, йдеться на офіційній сторінці Асоціації міст України. Її експерти сьогодні вкотре висловлюють побоювання, що такі дії Уряду, більш за все призведуть до  штучного банкрутства комунальних підприємств.

Зрозуміло, що заборгованість за спожитий природний газ перед енергопостачальними компаніями й далі зростатиме.  І це жодним чином не ліквідує наслідки недалекоглядної державної політики в тарифній сфері, котра штучно заганяє простих людей у «комунальну» кабалу.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Тетяна Борисова продає брендовий одяг для маленьких собачок

На фейсбук-сторінці ТетяниБорисової  сьогодні ви можете купити одяг для своїх чотирилапих улюбленців, який сподобається і вам , і вашим вихо...