середу, 30 листопада 2016 р.

У Дівочому Полі вандали знищили живу пам’ятку



На   території села Дівоче Поле Олександрійського району вандали знищили старезний дуб, вік якого сягнув 130 років.  Тридцятиметрове дерево мало стати історичною пам’яткою. Та, певно, не судилося…

«Ми трішки не встигли підготувати всі необхідні документи, але процес тривав», - констатує Дівочепільський сільський голова Лариса Кобан.

Дуб пережив тяжкі лихоліття: і війну, і голод, і періоди розрухи. І навіть кілька поколінь місцевих мешканців. Довгі роки він залишався окрасою свого маленького села. Був його гордістю і своєрідним символом.

Частенько під розкішною зеленою кроною живого велетня гомоніла малеча. Частенько приходила сюди на екскурсії.

Місцеві вірили, що ошатне дерево ще довго слугуватиме живою пам’яткою. Про те, що буде знищене, і уявити не могли. Власне, й досі не знають, чиїх рук це справа. 

Рештки деревини з місця злочину вандали вивезти не встигли. Їх передали місцевому господарству, а за фактом злочину склали акт обстеження, каже сільський голова. Поки що справа розслідується. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Тетяна Борисова продає брендовий одяг для маленьких собачок

На фейсбук-сторінці ТетяниБорисової  сьогодні ви можете купити одяг для своїх чотирилапих улюбленців, який сподобається і вам , і вашим вихо...