неділю, 20 листопада 2016 р.

У нашому домі прижилось екзотичне хобі

Цікавих захоплень існує незчисленна кількість. Про найоригінальніші я традиційно розповідаю на своєму блозі. А сьогодні хочу поділитися специфічним хобі свого 11-річного сина Олександра.

Хтось робить картини із цвяхів, скульптури із шин, фігурки з гарбузів, а мій Саньок переймається акваріумістикою. Як на мене, - дещо специфічне хобі. Хоча й хобі його назвати не можна, бо піклуватися про когось  - це, насправді, дуже й дуже корисно. І позитивно.
Ще  змалку Саша колекціонував всіляких жучків-павучків, підгодовував бродячих собак, переймався життям перелітних птахів. А півтора року тому не на жарт зацікавився акваріумістикою. Та попросив подарувати йому на день народження невеликий акваріум, який і отримав (розміром на 80 літрів).

Так, непомітно, і поринув у вітіюватий світ маленьких рибок. Пристрасно у всьому експериментував.

Першими, як це часто буває, у нас з’явились гуппі, потім мечоносці, малінезії, даніо. За рік додалися ще й гурамі, анцитруси, барбуси, мінори та інші. Склад акваріума періодично оновлювався. Але бажання ним займатися ніколи не зникало.

Так, Саша став постійним клієнтом спеціалізованого магазину «У світі тварин», що знаходиться неподалік Олександрійської гімназії ім. Шевченка, у якій він навчається.  Власниця крамниці й приватний підприємець Людмила Шелест (на фото) його добре знає. Вже встигли і потоваришувати.
Свою безмірну любов до акваріумних рибок Сашко активно пропагує і своїм одноліткам. Каже, що деякі навіть взяли з нього приклад і придбали собі невеликі акваріуми. Але задоволення це не з дешевих, і досить копітке, тому лише одиниці ним всерйоз переймаються.


А між тим, життя триває... Тепер маємо у нашому домі два акваріуми і до півсотні рибок, дві черепахи, три коти і одну собаку. Такий собі мінізоопарк.  І зовсім  не сумно… «Головне, щоб мама витримала», - каже Саша, який постійно урізноманітнює своє живе хобі, бо вважає, що у такий спосіб просто відволікається.  


Немає коментарів:

Дописати коментар

Тетяна Борисова продає брендовий одяг для маленьких собачок

На фейсбук-сторінці ТетяниБорисової  сьогодні ви можете купити одяг для своїх чотирилапих улюбленців, який сподобається і вам , і вашим вихо...