середу, 22 лютого 2017 р.

Поблизу Києва є екоцентр, що трансформує свідомість




А також допомагає подолати втому, роздратування й іншу психосоматику. Це єдиний в своєму роді осередок неформальної та екопозитивної освіти. Створив його киянин і добре відомий в Україні громадський активіст.

Знайомтесь друзі – Євгеній Фомін! Він же - ідеолог Центру ясних думок «Mama Cares», що розташувався у мальовничому куточку України – селі Кип’ячці - на  Київщині.

Тільки уявіть собі: крихітне село і окрема територію на якій є невеличке озеро, мальовничий схил і ошатні пагорби, а поряд сосновий бір відмежований химерним ландшафтом. Окрім того, дивують вітіюваті доріжки і окремі споруди з-поміж яких проглядається ясна «Mama Cares» - тренінговий центр і ексклюзивний осередок духовності та культури. Місце особливої сили і краси. Тут гарно будь-якої пори року!



Коли сюди потрапляєш, то мимохідь трансформуєш власну свідомість, адже автоматично виходиш із зони постійного комфорту. Починаєш відволікатися від повсякденної метушні й інших "переваг" сучасної цивілізації. Забуваєш навіть про нехороші звички і соціальні умовності. Одним словом - перезавантажуєшся. А відбувається це, завдяки створеним у Центрі особливим умовам. Та інноваційним підходам до опанування нових знань, які поєднують розумові та духовні практики.
Будь-які заняття в «Mama Cares» символічно починаються з ранкової медитацій і прямого контакту з природою. Влітку, наприклад, можна ще й порибалити, розслабитись біля вогнища, прогулятися мальовничою місциною. А взимку  - медитація проходить у самому центрі –  триповерховій споруді.

Що також цікаво, сьогодні «Mama Cares» одночасно приймає в себе більше двадцяти учасників. Має добре оснащені спальні, комфортні санвузли й душові. Її родзинка – простора тренінгова зала з необхідним оснащенням. До речі, унікальна тим, що повністю обшита деревом. Це нетипово для інших навчальних осередків, але водночас дуже символічно і корисно, враховуючи особливості проведених навчань.


Ще один ключовий момент. Від зовнішнього світу тренінговий Центр відмежований не лише високим парканом. А головне, своєю дивовижною ідеологією, адже будь-який курс навчань тут включає в себе не тільки традиційні лекції та практичну роботу, а й чимало відвертих психологічних розмов та різноманітних рухавок. Таким чином ти відволікаєшся від всього зайвого, штучного та синтетичного. 

У тому числі від мобільного зв’язку, якого тут практично немає,  нездорової їжі чи надмірного інформаційного навантаження. А це, безперечно, звільнює твій особистісний простій від емоційного вигорання. І сприяє духовній  рівновазі.

Для підтримки тієї ж внутрішньої гармонії на території центру є спеціальне місце для розведення багаття, оглядовий майданчик, затишні бесідки, криниця, спеціально відведені місця для медитації та навіть баня.

Побачити все це та відчути атмосферу цього напрочуд дивовижного місця мені вдалося, ставши учасницею Зимової школи для блогерів  - проект «CommUNITY». Його ініціатор і натхненник – мій сьогоднішній герой і засновник «Mama Cares», керівник Фонду прав людини - Євгеній Фомін.

Додам, що охочих потрапити на ці навчання було чимало. Проте з-поміж більше ніж двохсот претендентів, було відібрано лише тридцятьох (про Школу блогерів і її наставників окремо я розповім у наступній публікації. – ред.).
А так, відзначу, що під час навчань  мені вдалося багато чого осягнути і зрозуміти. Тепер я впевнена, що не варто прискорюватися, не варто поспішати. Єдиний комфортний для мене момент - це «тут і зараз». Цю унікальну філософію і пропагує «Mama Cares». Червоною ниткою вона проходить крізь різноманітні навчальні проекти, що тут реалізувались. А вони, до слова, дуже різні: і за тематикою,  і за просвітньою концепцією. Наприклад, були навчання з адвокації, розвитку лідерських якостей, партнерських зв’язків, блогерства. Традиційно всі проходять у  партнерстві з іншими громадськими організаціями, фондами, молодіжними активістами, бізнес-тренерам, тощо.

Детальніше про «Mama Саres» дізнавайтесь у - Євгеній Фомін



Немає коментарів:

Дописати коментар

Тетяна Борисова продає брендовий одяг для маленьких собачок

На фейсбук-сторінці ТетяниБорисової  сьогодні ви можете купити одяг для своїх чотирилапих улюбленців, який сподобається і вам , і вашим вихо...