суботу, 11 березня 2017 р.

Юні новопразьці презентують у столиці ідею-стартап «Доктор Му»


У ці вихідні в українській столиці триває масштабна міжнародна подія у сфері освіти, науки і техніки - Фестиваль «ROBOfirst – більше ніж роботи!». Цей захід покликаний згуртувати довкола себе більше тисячі талановитих та ерудованих дітей. Свої вміння у сфері конструювання, робототехніки, програмування та інженерії там продемонструють і наші обдаровані земляки – учні Новопразького НВК.


У рамках цьогорічного фестивалю, як розповідає Лариса Мітленко, директор Новопразького НВК і керівник гуртка "Основи робототехніки",  буде представлено два найбільших світових конкурси  – Всеукраїнський чемпіонат FIRST LEGO League (для дітей 10-16 років) та Всеукраїнський фестиваль FIRST LEGO League Junior (для дітей 6-10 років).  Її вихованці візьмуть участь тільки в першому та продемонструють всій країні своїх роботів, LEGO-моделі та інноваційну ідею-стартап на тему “Пліч-о-пліч з тваринами”. Зокрема проект «Доктор Му», основна ідея якого полягає у наданні мобільної ветеринарної допомоги великій рогатій худобі. Лариса Олександрівна наголошує, що  протягом останніх півроку учасники новопразької команди прискіпливо досліджували дану тему.  А для підготовки якісної роботизованої системи побували навіть з екскурсією на одному із найбільших молочно-товарних комплексів Кіровоградщини – «Петриківському молоці», де вивчали особливості роботи сучасного підприємства.  По їх результатам окремі новації відтворили у своєму роботизованому проекті, який і презентують на фестивалі.
Тож побажаю своїм талановитим землякам успіху, адже на  «ROBOfirst – більше ніж роботи!» буде представлено понад 130 різних дитячих проектів-стартапів на тему“Пліч-о-пліч з тваринами”.
Нашу ж команду там презентує  9 новопразьців - учнів 10-го, 6-го та 2-го класів. Капітан - Назар Марченко. А в складі  Анастасія Скрипник, Ярослав Гузеря, Максим Куляк, Валерій Швидкий, Олександр Бурега, Герман ШІульженко, Іван Наумов та Даша Руда.  Супроводжують школярів досвідчені й знані у своїй сфері керівники гуртка «Основи робототехніки» – Лариса Мітленко та Світлана Борщ.

Cлід зазначити, що наразі Новопразький НВК має єдиний на Кіровоградщині оснащений клас «ЛЕГО», у якому школярі можуть постійно працювати. Схожий досвід за останні роки у них перейняли також два інші навчальні заклади. У тому числі школа №18 з Кропивницького та Добровеличківський інтернат.  

Немає коментарів:

Дописати коментар

Тетяна Борисова продає брендовий одяг для маленьких собачок

На фейсбук-сторінці ТетяниБорисової  сьогодні ви можете купити одяг для своїх чотирилапих улюбленців, який сподобається і вам , і вашим вихо...