суботу, 3 червня 2017 р.

«Акт терору» проти олександрійського пенсіонера, чи конфронтація боргам не розрада

Героя цієї історії олександрійці добре знають, адже більшу частину свого життя він  проявляє себе, як людина дивакуватих вчинків і протиріч,  людина, котра називає себе щирим патріотом. Мова йде про 85-річного олександрійця Михаїла Зозулю. Нещодавно мені довелося з ним поспілкуватися і він попросив розповісти про його життєву перепетію. 

У розмові з пенсіонером стало відомо, що наразі він не має українського паспорта, адже не погоджується з його двомовним текстом. Окрім того, у його трудовій книжці значаться дуже суперечливі дані. А черговою епопеєю для олександрійця та його дружини стало відключення електропостачання.  

До двох тижнів помешкання Зозулі залишалося знеструмленим. Сам пенсіонер називає – це «актом терору», але з логічної точки зору  таке тлумачення несумісне  з реальними подіями, які йому передували.

Щоб з’ясувати у чому ж річ, я звернулася за роз’ясненням до керівництва Олександрійського РЕМу ПАТ «Кіровоградобленерго». На моє прохання коментар з приводу надав заступник начальника енергопостачального підрозділу - Валерій Колесніков.  З його слів, у 2006 році Михаїл Зозуля встановив у своїй квартирі двозонний лічильник. Скоріше за все, тоді ж встановив і електроопалення, відєднавшись від централізованого. Обладнав його, до речі, самовільно, без дотримання встановленої процедури, тобто без технічних умов і проектного рішення, не погодивши з ПАТ «Кіровоградобленерго». 

Важливо сказати, що на час його монтажу різниця в тарифах опалення та тарифах для інших категорій споживачів була невеликою, а згодом - значно збільшилась. Втім, Зозуля не сплачував за встановленими державою тарифами.  
«Ми попереджали його про заборгованість, - наголошує Валерій Вікторович, - намагалися зі свого боку всіляко допомогти у вирішенні даного питання. Зокрема, М. Зозуля мав змогу оформлення субсидії з врахуванням використання електроенергії для опалення, однак з не зрозумілих причин відмовився. Його борг на даний час складає 1937,14 грн., матеріали передаються до суду. На час судового розгляду справи, електропостачання відновлено».

Свою позицію пенсіонер обґрунтовує тим, що він правильно розрахував тариф і що дії енергетиків – «терор відносно патріота». Звичайно, мені важко сказати наскільки він більший патріот, ніж інші українці, які щомісяця справно сплатять за світло і не дозволяють собі встановлювати «власні» тарифи.  Але ж Зозулі все ж чомусь здалося, що його образили, і його права обмежили. Проте якщо всі так будуть чинити, то що чекатиме на Україну?!

Історію Михаїла Зозулі читайте також на офіційній сторінці "Сільського вісника".

Немає коментарів:

Дописати коментар

Тетяна Борисова продає брендовий одяг для маленьких собачок

На фейсбук-сторінці ТетяниБорисової  сьогодні ви можете купити одяг для своїх чотирилапих улюбленців, який сподобається і вам , і вашим вихо...