вівторок, 4 липня 2017 р.

«Регіональні голоси за децентралізацію» - якісна просвіта для місцевих журналістів

Разом з колегами – журналістами та громадськими активістами з Кіровоградської, Черкаської та Вінницької областей цими днями я взяла участь у підсумковому Форумі "Регіональні голоси за децентралізацію", що проходив у самому серці Києва і був підтриманий Посольством США в Україні (Фонд розвитку ЗМІ). 

Згуртував захід до півсотні учасників. І став заключним етапом піврічного проекту, що сприяв удосконаленню журналістських навичок у висвітленні процесів децентралізації.

Його успішно координували відомі на Кіровоградщині громадські активістки - Вікторія Талашкевич та Ольга Гріднєва. Обидві доклали чималих зусиль, аби форум пройшов на досить високому рівні. Дякуючи їхньому професіоналізму, була підібрана й цікава когорта провідних регіональних та всеукраїнських експертів з децентралізації.

Отже, спершу ми мали змогу почути презентацію роботи проекту в трьох регіонах - на Кіровоградщині, Вінничині та Черкащині. А потім – почерпнули чимало нового від всеукраїнських експертів.   

Про перспективи створення ЦНАПів, наприклад, з нами ділилася Марина Говорухіна –  київський фахівець U-Lead, про державно-приватне партнерство - Анна Нестеренко, заступник голови «Агенства розвитку територій» зі Світловодську,  тему реформування державних ЗМІ озвучила киянка Лілія Олексюк, координаторка Платформи громадського суспільства.  

А от експертка проекту й представниця ГО «Прес-клуб реформ» з Кропивницького Ганна Дядечко розповіла нам про розробку 10 он-лайн тестів на тему децентралізації. Всі вони розміщені у мережі Інтернет і користуються сьогодні чималою популярністю та сприяють поліпшенню знань у даній тематиці.
На форумі також були підбиті підсумки конкурсу для регіональних журналістів. Приємну місію відзначення кращих виконала координатора проекту «Регіональні голоси за децентралізацію» - Вікторія Талашкевич. Детальна інформація про фіналістів - на офіційній сторінці Прес-клубу реформ.

Додам також, що мені особисто було дуже приємно долучатися до реалізації цього проекту і побувати на його фінальній частині. Я щиро вдячна його ідеологам за таку чудово можливість поліпшити власні знання в актуальній для суспільства темі.  


Немає коментарів:

Дописати коментар

Тетяна Борисова продає брендовий одяг для маленьких собачок

На фейсбук-сторінці ТетяниБорисової  сьогодні ви можете купити одяг для своїх чотирилапих улюбленців, який сподобається і вам , і вашим вихо...