вівторок, 4 жовтня 2016 р.

Майстриня з Олександрії створює ляльок-українок, які роз’їхалися по всьому світу (фото)

Дивовижне лялькове королівство має вдома відома олександрійська майстриня. Частина її унікальних робіт вже роз’їхалась по всьому світу. Таємницями їх творення вона залюбки ділиться й з нами.

Скільки авторських  україночок створила олександрійка Ірина Колякіна, одразу й сказати важко. «Багаточисельна колекція вже розійшлася по всій Європі, Штатах, потрапила навіть в Австралію, Японія та Китай. Не оминула й близького зарубіжжя – Росію, Білорусь, Польщу», - з приємністю розповідає пані Ірина.
А також ділиться тим, що всі її роботи виконані в різних техніках і різних стилях. Деякі пошиті у вигляді ляльки-тільди, чи, скажімо, зліплені з солоного тіста, або й частково вив’язані. При тому для їх виготовлення авторка використовує тільки натуральні тканини й натуральні нитки.


Кожна авторська лялька унікальна й оригінальна. Ціни також різні — від 25 гривень і вище. Майстриня каже: україночки і все патріотичне, що виготовляє, сьогодні користується неабиякою популярністю. При чому, як серед місцевих, так й іноземців чи вихідців з України. З успіхом розкуповуються й м’які та теплі іграшки, сувеніри, картини з солоного тіста.
 














Безліч ляльок вже знайшли своїх власників, а деякі - ще чекають. Але кожна особлива, створена з емоціями, і, дійсно, має свою душу.

Серед усього різнобарв’я є ляльки-дівчата й ляльки-хлопці: наречені, господині, веснянки та музи. 

Такі прекрасні й патріотичні образи Ірина створює останні п’ять років. І отримує від того шалене задоволення. Хоча своє лялькове королівство олександрійка вибудовувала якось поступово. Так починала з дрібних сувенірів та різних виробів з солоного тіста, навіть об’ємних картин – варіанту 3D. Потім вдосконалювалась, додавала в творчість новизни і тепер поєднує кілька різних напрямків. Власне, й досі активно займається виготовленням виробів із солоного тіста. Найбільший її мистецький витвір  - це метрова картина, що зобразила справжнє українське весілля у кращих його традиціях. Досить вражаючими тут є образи козаків.
Що казати, у  жінки й справді «золоті руки», віртуозна фантазія й необмежений творчий потенціал, який дозволяє створювати справжнє диво. Я би навіть сказала, справжню казку. А розвивати її та вдосконалювати допомагають дві любі донечки -  Кіра та Юля. Вони, як і мама, досить творчі й неординарні.


Взагалі ж, Ірина Колякіна має багато талантів. Займається вишивкою, виготовленням прикрас та віночків із природних і неприродних матеріалів, паперовою пластикою – оригамі та квілінгом, плете гачком та спицями, виготовляє макраме, гарно малює, кулінарить. Якими талантами Господь тільки не обдарував цю жінку?! 


У вихідні Ірину разом з чоловіком Костянтином можна зустріти на центральній площі м. Олександрії, де вони презентують всілякі новинки, даруючи городянам і гостям міста справжню диво.
Кого зацікавила творчість пані Ірини й добірка її оригінальних робіт, можете завітати на персональну сторінку майстрині Вконтакті: https://vk.com/elkair.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Тетяна Борисова продає брендовий одяг для маленьких собачок

На фейсбук-сторінці ТетяниБорисової  сьогодні ви можете купити одяг для своїх чотирилапих улюбленців, який сподобається і вам , і вашим вихо...