вівторок, 26 вересня 2017 р.

Сім шкіл в Олександрійському районі забезпечують інклюзивну освіту

Цьогоріч на Кіровоградщині на 45% збільшилася кількість шкіл, котрі забезпечують особливих дітей інклюзивною освітою. Є позитивна динаміка і в Олександрійському районі.

"У  нас загалом 24 школи. Інклюзивну форму навчання організовано у семи з них для 26 осіб, - говорить Ольга Коваленко, завідувач районної психолого-медико-педагогічної консультації.– Мова йде про Войнівську, де маємо 10 особливих дітей, Протопопівську (8), Куколівський (2) та Цукрозаводський НВК (3), Олександрівську, Ізмайлівську та Користівську школи (по одній дитині). Побільшало інклюзивних класів".

Особливі учні навчаються з допомагою асистентів вчителя. "У 2016-му ми мали двох, а зараз їх дев’ятеро, – продовжує вона. - Значну увага приділяємо психолого-педагогічному супроводу дітей, соціалізуємо їх через інклюзію, тренінги, лекторії",- говорить.

«У кожній із перелічених шкіл вже є або наразі дообладнуються спеціальні кімнати для проведення корекційно-розвиткових занять. У Войнівській, наприклад, сенсорна. 

Це дуже важливо, бо у дітей різні проблеми зі здоров’ям. Але в більшості - затримка психічного розвитку, розумова відсталість, порушення опорно-рухового апарату. На щастя, на інвалідних візках учнів не маємо. Але, попри це, усі школи оснащені необхідними пандусами і кнопками виклику», – підкреслює фахівець.

У залежності від хвороби дитини, складається програма її індивідуального розвитку. Двічі на рік, і це не залежно від форми навчання, вона переглядається. 

"Ще у районі  є 15 діток, які залишаються на індивідуальній формі навчання. Це діти з епісиндром, та ті, котрі мають порушення емоційно-вольової сфери, одна дитина-аутист. Обслуговують їх вчителі із 13 шкіл, - підкреслює Ольга.  - Дехто з цих дітей згодом можливо відвідуватиме інклюзивні класи".

Більше детальної інформації на офіційній сторінці "Сільського вісника". 

Фото - умовне.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Тетяна Борисова продає брендовий одяг для маленьких собачок

На фейсбук-сторінці ТетяниБорисової  сьогодні ви можете купити одяг для своїх чотирилапих улюбленців, який сподобається і вам , і вашим вихо...