
Чотири роки
займається кондитерським бізнесом столичний школяр 15-річний Євген Іванець.
Солодощі продає через соціальну мережу "Інстаграм".
Кулінарією
зацікавився у 9 років, — розповідає. — Спостерігав, як мама готує, і почав їй допомагати. Першими самостійно приготував млинці. Далі взявся за м'ясні страви, піци, гарніри. За рік зробив перший десерт — апельсиновий бісквіт.

Батьки скуштували і сказали: маю хист до
кулінарії. Придбали мені дорогу книжку рецептів. Разом з тим в інтернеті
переглядав відео й різноманітні майстер-класи на кулінарні теми. На кухні
експериментував з однокласницею Ксенією Узнач. Готували смаколики.
В 11 років Євген
пройшов вечірній курс кондитерів при Київській міжнародній кулінарній академії.
На курси записав
батько, — каже підліток. — На заняття біг після школи. Як їх закінчив, з
головою занурився у кулінарію. Коли набив руку, вирішив — настав час продавати
солодощі. Пробував різні методи. Ходив по кафе й ресторанах. Пропонував ласощі
на реалізацію. Ніхто не зацікавився. Після цього створив сторінку в мережі
"Інстаграм" і почав брати замовлення.
Шоколадний тарт Євген
продає за 400 грн, великий кекс — 200. Тарталетки коштують 45 грн, еклери —
15.

Щомісяця Женя заробляю
щонайменше 3 тисячі гривень. Солодощі реалізовую переважно через інтернет.
Інколи купують друзі чи знайомі.
— Невдовзі
батьки планують відкрити в Києві невеличке кафе, де продаватиметься моя
смакота, — відзначає.
Євген Іванець закінчив
дев'ятий
класс школи. Цього літа планує вступати до
столичного коледжу харчових технологій. Мріє відкрити власну кулінарну школу й
випустити книжку десертів.
Фото - Іnstagram / zheka_ivanets
Немає коментарів:
Дописати коментар