неділю, 21 жовтня 2018 р.

Майстриня з Олександрії виготовляє дуже популярних м’яких котів, кіз та поросят



51-річна Ірина Колякіна з Олександрії п’ять років поспіль шиє унікальні авторські іграшки. Її візитівкою спершу стали автентичні ляльки-українки, що подорожують світом, а тепер популярності набули і м’які коти, кози, лосі, лелеки, кури та поросята.





-Кожна з цих іграшок має свою історію і свій характер, - говорить  рукодільниця.- Але іграшкові коти, що стали новим брендом, - прототипи живих домашніх улюбленців -  трьох наших котів - Марсіка, Басі  і Тішки.  Я сама котолюб і в родині котів усі дуже люблять. Наші пухнастики відтак прообрази котів з запахом кави, з сосиками, рибою і довгими лапками. Вони візитівка будь-яких ярмарків. Сьогодні мої найбільш популярні іграшки. У попиті також цілі сімейства кіз, лосів, курей і поросят.



Активно шити іграшки Ірина Колякіна взялася лише останні роки. Естафету перейняла від мами Інни Філімонівни - досвідченої швачки. Спочатку робила їх для свого задоволення, а потім на продаж. Для шиття навіть додатково придбала дві швейних машинки. Свої роботи на загал виносити почала не одразу. Тепер же демонструє на усіх місцевих ярмарках і етно-культурних заходах. Деяким іграшкам дає назви, а кожній додає якусь “родзинку”. Між собою бувають схожі, але не ідентичні.



-Кожна іграшка має своє обличчя і свої неповторні риси, та свій характер, - продовжує майстриня.- Виготовлення однієї в цілому займає не багато часу, але це копіткий процес. Все залежить від натхнення.



У Ірини Колякіної вдома ціла сувенірна крамниця. Асортимент постійно змінюється. Більшість її іграшок -  казкові герої та мультяшні персонажі. Ідеї їх створення олександрійка черпає в інтернеті. А деякі підказує чоловік Костянтин. Він мотивує і надихає її до нових звершень, за що Іра йому дуже вдячна.


-Окрім звірят й казкових персонажів шию також ляльок-довгоніжок, – продовжує рукодільниця.- Матеріали для них купую у місцевих крамницях. Волосся виготовляю із перук. Ручки й ніжки - із синтепону та кольорових ниток. Декорую мереживом, ґудзиками, стрічками, квітами, тощо. Свої роботи продаю через інтернет та на ярмарках. Сьогодні вони -  окраса для інтер’єрів і гарні сувеніри для дітей. 























Немає коментарів:

Дописати коментар

Тетяна Борисова продає брендовий одяг для маленьких собачок

На фейсбук-сторінці ТетяниБорисової  сьогодні ви можете купити одяг для своїх чотирилапих улюбленців, який сподобається і вам , і вашим вихо...