пʼятницю, 17 листопада 2017 р.

В Олександрії працює цікава виставка ретро-фотографій


Яскраві образи на чорно-білих світлинах і все те, що ви не могли побачити, бо народилися пізніше, нині демонструє 70-річний олександрійський фото-художник Володимир Полудень. Днями у Палаці культури «Світлопільський» презентував експозицію ретро-фотографій.  Добірку із 40 світлин символічно назвав «Людьми минулої епохи». 



З цих фото можна порівняти, як змінився побут городян за останні майже 50 років. На них - типажі людей різних професій, їхній побут, зразки народного одягу, місцеві краєвиди. 


"Фото збирав з початку 1970-х, - каже автор -  З домашнього архіву представив лише десяту частину. Хочу таким чином поділитися напрацюваннями з іншими". 

Прірву між минулим і сучасним демонструють майже усі світлини. І лише декількі - говорять мовою сьогодення. На них фіксує успіхи 9-річної онуки Єви, що мешкає в Ізраїлі. 

"Цікаві образи й рясні наряди для тодішніх  людей  -   повсякденність, - каже  він. - А для сучасних, що їх оглядають, - дивина".

Глибока ж цінність цих фото у їхньому документалізмі. На них життя таке - яким є. Тож кожен, хто цінує чорно-біле фотомистецтво знайде на виставці щось своє. 


Довідка

Володимир Полудень народився в Олександрії. У 1970-х працював фото-кореспондентом в газеті "Ленінський прапор". Пізніше переїхав в Росію - до Омська. Займався фото та відео зйомкою. Працював у рекламній агенції. 

Повернувшись в Україну, кілька років мешкав у Полтаві. Мав у Олександрії приватне підприємство. Спеціалізувалося на продажу будматеріалів. 

Зараз продовжує займатися фотографією. Творчо підтримує деяких місцевих поетів і музикантів. Вважає себе альтруїстом.

Свою персональну фото-виставку в Олександрії презентував уперше. Схожу роками раніше відкрив у Москві. 

Сьогодні ж зреалізувати творчий задум місцевому митцю-пенсіонеру допоміг Володимир Дожджаник - депутат Олександрійської міської ради. 

Фото для блогу надав  - В. Полудень.


















Немає коментарів:

Дописати коментар

Тетяна Борисова продає брендовий одяг для маленьких собачок

На фейсбук-сторінці ТетяниБорисової  сьогодні ви можете купити одяг для своїх чотирилапих улюбленців, який сподобається і вам , і вашим вихо...