четвер, 27 жовтня 2016 р.

В Олександрії відбулась фотовиставка, присвячена невиліковно хворим дітям (фото)

Втомлені хворобою і приречені на смерть – вони теж мають “право жити без болю”. Під таким гаслом 
у стінах Олександрійської РДА  відбулась емоційна фотовиставка портретів маленьких пацієнтів гематологічного відділення Кіровоградської обласної дитячої лікарні  під назвою -  "Дорослі очі на дитячому обличчі".


На   майже  двадцяти світлинах можна було побачити суворі будні невиліковно хворих дітей Кіровоградщини. А серед них лише одна дівчинка, що поборола страшний недуг. Решта - й досі на межі.






Двері до цих моторошних світлин присутнім відкрили громадські активісти обласного відділення Всеукраїнської мережі ЛЖВ – Вікторія Семененко та Костянтин Данильченко, які власне й організували цей захід в Олександрії.



І перш за все прагнули привернути увагу оточуючих до проблеми паліативної допомоги, лікування та знеболення тяжкохворих, які часто йдуть з життя в муках, так і не дочекавшись полегшення.


Психологічно важким проектом на Кіровоградщині обласний осередок Всеукраїнська мережа ЛЖВ опікується вже майже два роки. Долучилися вони й до відкритя паліативного відділення на 15 ліжок у міській лікарні №1 Кропивницького. Необхідність у такому є й по Олександрії. Тим більше, що, зі слів представників ЛЖВ, на даний час в нашому регіоні проживає 335 невиліковно хворих, з яких 6-ро дітей і 165 дорослих з району та 164 – з міста.



Загалом, на всю область налічується 88 паліативних діток, а найбільше в Добровеличківському та Олександрійському районах  –  18 та 6 відповідно.

Громадські активісти переконані, що вирішити непросту проблему з наданням паліативної допомоги на Олександрійщині можна, але треба створити спеціалізоване відділення чи  хоспіс,  або паліативні ліжка  (по місту є потреба в дев'яти, по району - в чотирьох). При тому, за українським законодавством, їх утримання забезпечується виключно з місцевих бюджетів.  


 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Тетяна Борисова продає брендовий одяг для маленьких собачок

На фейсбук-сторінці ТетяниБорисової  сьогодні ви можете купити одяг для своїх чотирилапих улюбленців, який сподобається і вам , і вашим вихо...