середу, 26 жовтня 2016 р.

Олександрійський цукор експортують в Азію (фото)

Особливо велику партію солодкого продукту з Олександрійського цукрового заводу цьогоріч було експортовано в країни Азії. 

Але який саме обсяг і до яких країн, директор з виробництва Олег Покотило не розголошує. Натомість запевняє, що й так продукт місцевого ґатунку користується неабияким попитом серед жителів Кіровоградської, Дніпропетровської, Донецької та Запорізької областей, куди завжди успішно реалізується.



Сьогодні ж, у розпал сезону цукроваріння, за добу на підприємстві виробляють 390-400 тонн цукру, при цьому переробці піддається до 3-х тисяч тонн солодких коренів.


«Лише за останній рік, дякуючи плановій модернізації, рівень виробництва у нас значно покращився. За цей рік, приміром, було автоматизовано випарну станцію та жомо-сушильне відділення. Також проведено ряд дрібних ремонтів», - розповідає О. Покотило.

Загалом, певні реконструкції тут проводяться щорічно і дозволяють збільшити виробничу потужність. До того ж, олександрійські цукровари постійно прагнуть до економії палива, тобто газу, який використовують. Та й останнім часом їм надходить чимало пропозицій щодо переведенню заводу на альтернативні джерела енергії, але поки остаточних рішень не прийнято, виробничники працюють у напрямку енергозбереження.



Нагадаю, що свою історію Олександрійський цукровий завод відліковує з 1961 року. Це підприємство, яке своєю безперервною працею створило одну з найкращих сторінок цукроварної галузі України. І має, насправді, надійні перспективи економічної стабільності.


Тим більше, солодкий продукт на Кіровоградщині сьогодні виготовляє лише три цукрових заводи – Новомиргородський, Олександрійський та Олександрівський. Хоча, в радянську добу їх налічувалося шістнадцять.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Тетяна Борисова продає брендовий одяг для маленьких собачок

На фейсбук-сторінці ТетяниБорисової  сьогодні ви можете купити одяг для своїх чотирилапих улюбленців, який сподобається і вам , і вашим вихо...