неділю, 17 червня 2018 р.

Енергоощадні котли на смітті популярні серед українських споживачів(відео)



Якщо ви вирішили заощадити на опаленні, то вам до олександрійського умільця Петра Філоненка, який виготовляє енергоощадні котли, що працюють на смітті та інших побутових відходах. Їх розробив 7 років тому, як газ здорожчав.


Хотів заощадити на опаленні будинку та прибудинкових споруд. Шукав варіанти  і розробляв власний винахід. Так інженер-механік за фахом і почав збирати котли.

За ці роки він зробив до двох сотень піролізних котлів. Такі ж встановив чи не всім родичам і сусідам.
"Тепер агрегатом зацікавилися й інші охочі,- говорить майстер.- Приїздять з сусідньої Знам’янки, Cвітловодська, Кременчука - дивляться і замовляють. Активно купують і мешканці всієї Кіровоградщини та сусідніх областей - Миколаївської, Херсонської і Одеської. Винахід знаходить свого споживача по всій країні.

"Енергоощадний котел чудово працює не лише на побутовому смітті, а й відходах з елеваторів, - пояснює Петро. - Рік його випробовував, удосконалив і тепер за багатьма показниками не поступається заводським, а за деякими - навіть кращий. Система опалення підігрівається за 10-15 хвилин. Вдомі від нього маємо і гарячу воду. Опалення обходиться на місяць у 100 грн".

За рахунок власної розробки Філоненки не лише економлять сімейний бюджет, а також вирішують і екологічну проблему із утилізації побутового сміття.

Енергоощадні котли реалізують через приватне підприємство - «Автомайстерня Петра Філоненка». У інші регіони відправляють «Новою поштою». Ціна на один коливається від 22 тис. грн. і вище – у залежності від їх потужності. Окуповується за 3 роки". 
"Котел піролізний має велику камеру згорання, температура у ній сягає усередньому 1200 градусів. Паливо не горить, а тліє, - говорить Петро Іванович. - Спалюю усе, крім вугілля та гуми. Непотріб додаю двічі на добу. А золу прибираю раз на 2-3 дні. Усю зиму температура в домі тримається на рівні +25°С".
Хист та бажання до винахідництва у Петра з'явилися ще в дитинстві і передалися від батька. Справу ж раціоналізатора вподобав і його 32-річний син Олег. Працюють разом. Крім піролізних котлів спільно конструюють і різноманітні пристрої, які виробляють електроенергію.

Фото-відео надане Петром Філоненком. 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Тетяна Борисова продає брендовий одяг для маленьких собачок

На фейсбук-сторінці ТетяниБорисової  сьогодні ви можете купити одяг для своїх чотирилапих улюбленців, який сподобається і вам , і вашим вихо...