неділю, 5 серпня 2018 р.

Волейбол - активне хобі місцевого пенсіонера



















Тричі на тиждень 74-річний пенсіонер із Нової Праги В’ячеслав Васільков поспішає на місцеві тренування з волейболу. Два десятиліття учасник Новопразького фізично-спортивного клубу. За віком – ​найповажніший, а на практиці - найактивніший, хоча останнім часом здоров’я трішки підводить. Страждає на цукровий діабет, але улюблене хобі не полишає. 

«Без поважних причин жодного заняття з волейболу не пропустив, – ​говорить тренер клубу Микола Бугайов. – ​ Займається у центральному парку, де спеціально облаштований спортивний майданчик. Ми його і звели своїми силами.

Семенович – ​людина молодецького запалу. Раніше займався боксом, а потім навчав молодь прийомам самозахисту. Дуже активний у громадських починаннях. Має молодшого 60-річного брата Володимира -  теж спортсмен. Обоє вважають: поки є сили – ​ треба тренуватися, бо життя надто коротке, а хочеться взяти від нього все найкраще».

У 74-ри В’ячеслав має гарну фізичну форму. Спортом захоплений з дитинства.

«Народився у родині військових на Донеччині. Його батьки часто переїздили. У 1951-му черговим місцем проживання стала Нова Прага, - продовжує Микола. - Тут Васількові пускають своє коріння. 7-річний Славко йде до школи. Тоді ж вперше серйозно займається легкою атлетикою, волейболом та футболом. А після її закінчення, вступає у Криворізьке ПТУ № 5. Там цікавиться боксом. Відвідує місцеве спортивне товариство і досягає вершин спортивної майстерності. Отримує І-й спортивний розряд з боксу».

Опанувавши професію екскаваторника, чоловік працював на багатьох новобудовах колишнього УРСР. Але разом із тим, спортивних уподобань не полишає.

У 28 років знайомиться із симпатичною дівчиною Аллою, з якою крокує пліч-о-пліч по цей день. Не один рік працював прохідником на шахті «Верболозівська», а його дружина Аллочка – ​секретарем у місцевій школі.

У чудовій спортивній родині зростало два сини – ​старший Анатолій, зараз мешкає у Росії і, наслідуючи свого діда, - військовий, та молодший Олександр – ​працює охоронцем у Новопразькому НВК. В’ячеслав і Алла разом дочекалися онуків. Всіх дідусь привчає до спорту.  

Детальніше читайте на сторінці «Сільського вісника».



Немає коментарів:

Дописати коментар

Тетяна Борисова продає брендовий одяг для маленьких собачок

На фейсбук-сторінці ТетяниБорисової  сьогодні ви можете купити одяг для своїх чотирилапих улюбленців, який сподобається і вам , і вашим вихо...