неділю, 1 липня 2018 р.

У Бутівському реалізують новий екологічний проект



Вивчивши проблему несанкціонованих сміттєзвалищ, у селі Бутівське Олександрійського району, місцеві школярі під керівництвом вчителя хімії 38-річного Сергія Скворцова, реалізували новий екологічний проект. 

У травні розробили ряд агітаційних брошур та плакатів на екологічну тематику і розповсюдили їх селом, де мешкає 400 жителів на 150 садиб.
«У нас дуже засмічене околиці, - каже Сергій, - Ситуація критична і потребує поліпшення. Тому ініціювали екопроект «Чисте село». Має агітаційний характер. Закликаємо людей до сортування вторсировини.
Погодивши з сільським головою Олександром Клімовим, знайти у Бутівському два  нічийних сараї і почали зносити туди вторсировину - склянні та пластикові відходи, жерстяні бляшанки й кришечки.

Ці сараї виконують функцію пунктів зберігання і знаходяться у різних частинах села. Бутівчани знають де і куди зносяти  непотріб, тим більше село невелике.  Є перша вторсировина, але небагато. Намагаємося людям краще роз’яснювати,  та зараз літні канікули і діти відпочивають. Свою роботу активізуємо у вересні».

Загалом сільські школярі розробили два вида буклетів. Провели гарну агіткампанію. Вторсировину із пунктів зберігання згодом планують вивезти в Олександрію - до пунктів прийому. Матимуть змогу купити крейди чи якесь шкільне приладдя. Але це для них не самоціль, скоріше приємний бонус. 

«Нам головне змінити екологічну свідомість односельців,- каже вчитель,- щоб усім разом жилося комфортніше. На швидкі результати - не розраховуємо. Проект річний. По завершенню підіб’ємо підсумки, результати оголосимо».

Написано для районного часопису "Сільський вісник".





Немає коментарів:

Дописати коментар

Тетяна Борисова продає брендовий одяг для маленьких собачок

На фейсбук-сторінці ТетяниБорисової  сьогодні ви можете купити одяг для своїх чотирилапих улюбленців, який сподобається і вам , і вашим вихо...